November

Imorgon smäller det!
Ja var inne på att november ska bli månaden då ja ska skärpa till mig och planera min mat - och därmed slänga mindre. Men de ska också bli en sockerfri månad, eller sockerfri är inte helt rätt ord men de ska bli en månad helt utan godis och kakor/bullar.

Jag körde en sån här månad i februari, men lät då kosten va helt "utanför" tanken. Nu tänker ja ta det ett steg längre och inte bara låta den vara en godis fri månad utan också skärpa mig med maten.
Så vad är då skärpa mig, i mitt fall?

Jag ska äta frukost v a r j e dag. Utmaninge ligger i att gå upp i tid för att hinna få i mig frukost även dom dagar ja börjar tidigt.

Jag ska ha med mig mat/middag/mellis till jobbet. Som de är nu blir de mycket nödlösningar (korv med bröd och frysrätter)

Ingen läsk (cola zero.. )

Jag ska lära mig planera, då ja jobbar väldigt olika tider och olika antal timmar från dag till dag är det svårt att få en rutin. Men ja ska försöka se från dag till dag, vilka dagar ja behöver få med mig mellan mål osv.

Utmaningen och det som kommer krävas för att det ska fungera är planering, och att inse att de tar lite tid. Jag är en evig tidsoptimist och råkar gillar att ta dagen lite som den kommer..
Förutom att detta är november mål.. så har ja utan att riktigt tänka mig för även tänkt smygstarta löpträninge lite mer ordentligt igen.Hot yoga

På skakiga ben efter gårdagens pump.
Nu ska ja åka hemåt, dusch å middag väntar:)


Frukost

Dagens frukost består av gröt på fiber havregryn, solroskärnor & krossade linfrön. Till det ett ägg och en kopp te


Helgen

Helgen har försvunnit i en rasande fart. Delar av den har jag jobbat och delar av den har ägnat åt familjen.

Idag har ja brunchat med bästa vännen och sedan drog ja mig till gymmet.
40 min på crosstrainen innan jag mötte upp mamma och tillsammans gick vi på Body pumpen. Det märks att det är ordentlig höst nu, massa folk på passen. Vilket jag egentligen tycker är trevligt, men på just BP vill jag kunna se spegeln.. så blir lite irriterad när folk ställer sig precis framför:/ Kan man inte ställa sig bara 50 cm åt ena hållet så man i alla fall ser lite? Ett härligt pass blev det i alla fall och jag räknar med en ordentlig träningsvärk i framförallt armarn och bröst imorgon:)

Kom hem v r å l hungerig och slängde på ugnen för att få in lite lax. Men insåg snabbt att ja aldrig skulle orka vänta 40 min. Så blev istället en sallad fylld med tonfisk, morötter, brocoli, små tomater, lök och ruccola sallad mix. Jag har aldrig varit ett stort fan av sallader, kalla och jag är hungerig efter 1 timme igen. Men har nu insett att det finns så många sätt att göra en sallad på - så idag blev den riktigt god och ljummen (eftersom morötterna och brocolin va nykokta)
Bästa av allt är att ja tänkte till och gjorde dubbel så mycket - så imorgon när jag kommer hem efter en låång jobbdag och sen hot yoga så är det bara att plocka fram den! Kall.. men ändå middagen färdig:)


Lite suddig bild.. men de skyller jag på BP:) Dagens & morgondagens
middag!


Prioriteringar

Även om jag prioriterar träningen dom allra flesta dagar. Vilket i sig ibland Är lite emot "reglerna" när man säger att man är upptagen och det upptagna är träning. Men man får umgås mer med människor som tränar så blir de inget problem.

Men idag är en dag när annat måste prioriteras - så jag återkommer imorgon!


Kost

Idag har ja handlat på mig lite nytt till kylskåpet.
Eftersom ja vaknade med skav i halsen imorse (igen!) så kände jag mig motiverad att handla massa grönsaker och frukt.. Ja tror nämligen min kost senaste veckorna är en del i dom återkommande mini förkylningarna.
Men väldigt snart är de november och då gäller de.


Planering

Ja har gjort de igen, inte planerat ordentligt och därför blev dagen lite pankaka.

Eller den blir väldigt lätt att summera: Jobb och lite städning.
Sov förbi morgonens träning.
Svor många fina ord när ja vaknade 10:19 å klassen ja tänkt gå på (som är alldels underbart rolig och ger toppen energie för resten av dagen) va slut för 19 min sen.. Så därför har jobbet tagit nästan all vaken tid idag, landade hemma vid 23 å plockade undan lite (väldigt välbehövligt)
Men imon ska jag planera bättre, då ska de nämlinge springa intervaller alla Träningsglädjes toppform!

I helgen blir de lite jobb på lördag men i övrig är den ganska ledig.. vilket gör att de ska p l a n e r a s, big time inför november.. Återkommer med vad och hur!

Klippt

Äntligen varit och klippt mig idag.. X antal cm kortare blev de. Riktigt skönt, å tänkte passa på att vila idag och låta håret va såhär fint fönat dagen ut:) De är inte så ofta de är de..
Nu har ja lyxat till de me fika lunch och passat på å läsa ikapp massa bloggar.
En förmiddag med egentid helt enkelt


Trött

Ledig dag och den har gått fort. Men ja har också fort en hel del gjort:)

Bästa på dagen var ändå eftermiddagen. Äntligen fick träffa vännen som de gått på tok för länge sedan ja såg (Ni vet man jobbar olika tider, å de e galet svårt att få ihop de)!
Ännu bättre var att ja fick med mig henne till Elixia för att träna dubbelstep. Eftersom ja tränar där inte så många av mina vänner tränar så tränar ja oftast själv, de gör mig ingenting men de klart ibland kan ja sakna att inte hänga på dom andra.. för de är trots allt så att majoriteten tränar på Sportlife.
Men idag fick ja sällskap, och efteråt blev de dusch å bast - så vi han tjöta lite också:)

Upp tidigt idag, la mig sent igår - så nu e ja trött. Blir någon timme framför tvn å sen blir de sängen

Mellanmål

Två saker som händer alldeles för sällan är morgonpromenad och mellanmål.
Idag fick ja till båda!
Gick förbi Skyr i affären i förmiddags och efter allt som skrivits kunde ja inte låta bli att köpa o testa, förutom Skyr e de kaffe och ett glas vatten


Frukost

Även om jag just nu sitter och äter dagens lunch, så har ja gått i frukost tankar hela förmiddagen.
Kom ju som genom ett mindre mirakel upp redan vid 7:40 imorse och hann därför med en 35 min promenad innan frukost (1/3). Så när de väl va frukost hade jag hunnit bli riktigt hungerig:)

Jag har genom åren lärt mig äta och till och med tycka om frukost (efter alla år när ja satt läänge och tvingade i mig frukosten) Jag gillar att variera den. Vissa äter samma frukost jämt, andra varierar nästan varje dag, ja gör ett mellanting.
Ja kommer ofta in i en yoghurt period, eller gröt period å så varar den ofta några månader. Senaste månaden har ja inte riktigt hittat min nya period, efter att ha total tröttnat på yoghurt med flingor som ja kört på typ hela sommaren. Men så imorse kände ja för smothie, å just speciellt den ja i princip levde på föra hösten: blåbär, kesella & yoghurt - nytt för idag la ja även i gojiibär.
Förra hösten när ja började göra den, va precis när ja börjat intressera mig för vad ja faktiskt stoppar i mig (protein, kolhydrater, fetter osv) å den kändes perfekt just då.. Men nu vill ja göra den ännu bättre. Så räkna med lite olika snothies här närmaste veckorna:)

Hur äter ni eran frukost. Samma jämt eller olika?


Belive it or not

img_1797 (MMS)

Belive it or not


Kväll

Åh jag är en hopplös kvällsmänniska. Klockan är halv ett och ja är inte de minsta trött.
Ni kan ju gissa hur trött ja däremot var imorse när klockan ringde?

Dagen har flygit förbi idag, ni får den i punktfom.

Frukost
Jobb
Hämta bilen på service på rasten
Jobb
Träna, hot yoga
Tvättid
Middag
Hämta tvätt - inse att den inte torkat ordentligt.
2 h efter middag och hungerig igen.. popcorn blev lösningen.

Imorgon är ja ledig men dagen är ganska uppbokad. Eftersom inte tvätten torkat lät ja den hänga kvar.. vilket innebär att ja nu måste gå upp typ 7:20 imon. Med andra ord perfekt dag för en morgon promenad.

Ny vecka.

Jag tittar tillbaka på veckan som gått, och kan konstatera att den inte varit den bästa.
Allmänt krångel, lite halsont, ovanligt trött och dålig planering gjorde tillslut att de bara blev 3 tränigspass. Och även en massa annat som inte blivit gjort.

Men det som har varit kan ja inte göra något åt, så istället blickar jag framåt.
Måndag imorgon och det är dags att sätta upp veckans mål.
3 morgon promenader och minst 4 träningspass.

Låter inte som något jätte svårt, men ja måste komma in i en rutin igen. Jag ska sätta mig ner nu och kolla på mitt schema och vad ja behöver göra i veckan och prioritera in träningen - ja brukar vara dålig på sånt, ja vill träna de ja känner för just då. Men denna veckan ska ja ge planeringen en chans.  Så ikväll blir de fram med papper och penna och så skrivs den ner, imorgon delar ja med mig till er.

Så länge får ni en bild som e för några vintarar sen - ja hopas på många såna här dagar framöver. Framförallt dagar med massa sol, snön är jag inte alls så noga me


Sol. De här är de närmaste solen jag komme...

img_6701 (MMS)

Sol. De här är de närmaste solen jag kommer idag.  Hur har de gått för er, har ni varit ute i solen idag?


Trött

Dagen har gått i trötthetens tecken. Sov förbi morgonens träning och istället blev de frukost och sen iväg till jobbet (låter ju bra, men om sanningen ska fram så började ja jobba kl 12) Hela dagen har lite gått i trötthetens tecken.
I lunchrummet kom en tårta in.. å ja såg min chans till en sockerkick som kunde hjälpa mig piggna till ( eller så va de bara en bra ursäkt till att äta tårta). Tyvärr blev jag inget piggare, men tårtan va god.
Efter vad som kändes som världens längsta dag fick ja äntligen åka hem, svängde förbi macken för att hämta ut ett paket som ja inte hade en aning om va de innehöll.

Och där blev min dag bättre.
Paket innehöll nämlingen ett underställ ifrån Karii Traa. Anmälde mig på Smartson för ett tag sen att få testa de.. å har inte tänkt så mycket mer på de. Fören nu, va tvungen å testa de genast. Toppen känns riktigt bra, medans byxorna e lite stora. Sen e byxorna i capri modell.. Nytt för mig, har ni använt underställ i capri? Å hur använder ni dom?

    
Gillar mönstret och färgen.. men de e inte helt lätt å ta kort på sig själv i
underställ. eller ja, de va "håll in magen" på korten kan ja lova.


Nu hade ja/borde ja ha ägnat kvällen åt att plocka undan och förbered morgondagen, men istället testar ja en fot peeling/behandling ja köpte häromdagen. Babyfoot. Hatar att fila fötterna.. men tränar och springer man än del så är de oundvikligt (kanske annars också) Så fungerar de så är det grym.
Nackdelen är att ja måste sitta stilla i 2 timmar, med dom här på fötternaSiktar på träning inna jobbet imon, tror ni ja kommer upp? (börjar 10)

Ben


Dagen idag har verkligen bara försvunnit.
Jobbdagen gick fort, men tyvärr även timmarna där efter... Slutade 15, men efter att ha varit på jakt efter en vinterjacka och varit hemma för att hämta träningsväskan (som stod så fint packad i hallen.. men ändå glömdes imorse) Så va ja inte på träningen fören 18:30.
Planen var ett spinningapss. men när ja väl kom dit hade det redan börjat. Stod och funderarde ett tag över vad ja skulle hitta på, och kom på att ja lite glömt av att ja hade planerat att köra de här passet under veckan.

Sagt och gjort, 10 min uppvärming på cross trainen, sen tog det mig ca 40 min att köra igenom benpasset och sen avslutade jag med 10 min powerwalk på löpbandet.
Benen kändes helt klart mosiga.. men ja tror det hade kunnats göras ännu bättre. Ja känner mig alltid lite vilsen i gymmet, och många av övningarna som även om dom kändes enkla så tror jag det kan finnas en del teknik att hämta i dom.
Men ja räknar helt klart med en ganska så go träningsvärk i benen imon:)

Tog mig hemåt, å landade hemma vrål hungerig.. rotade runt i kylen och insåg att en hel del grönsaker började se lite ledsna ut. Med tanke på att jag försöker slänga mindre mat så hackade ja ner delar av dom och "wokade" i stekpannan ett tag inna ja hällde över omelett blandingen (ägg o mjölk). Helt ärligt kanske inte den godaste fredags middagen jag ätit - men den gjorde helt klart sitt jobb just då!

Efter lite mat, så tog ja en lång dusch och nu blir de snart sängen.


Vem tog min kväll?

Dagen har flygit iväg.
Jobbbat, tränat och nu äntligen middag! Ja ska få i mig lite energie, ta en dusch å sen återkommer jagAlldeles lagom

Har en helt lagom träningsverk efter gårdagens pump. Ni vet sådär att de känns, gör lite ont i viss rörelser men ha kan ändå gå normal:) idag motionerar jag shopping benen med att spendera dagen på Gekås tillsammans med kusinen.


Lunch lådor

Ja har ägnat lunch och i mitt fall även ofta middagslådor många tankar dom senaste två åren.

När jag bodde hemma va de ruggit svårt att få me sig lunch lådor, så då hade jag som ursäkt att "när ja flyttar" då ska jag ta tag i de.
Det gjorde jag, många stor kok blev de och matlådorna kom med till jobbet. Men sen kom våren, ja kom ur rutinen och började tröttna på dom rätterna som ja tycker e goda att frysa.. Kände att ja ville ha lite mer sallads varianter me till jobbet, å tänkte försöka mig på de ett tag.
Men ja vet egentlingen att de inte skulle fungera.. jag, tidsoptimistioen och den mest morgontrötta människan på jorden skulle hinna fixa de på morgonen?!

Men nu är det v e r k l i g e n dags att ta tag i det här igen (No more färdigrätter och pulvermos.. ) Så nu har ja börjat fundera över just själva lådorna. Ja tror många gånger att ja äter mer när ja åter ur lunchlådan.
Ja testade häromdagen här hemma. Ja hade slängt ner lite rester i en liten låda.. la upp de på tallrik och insåg att det va en ganska normal portion, så då kan jag ju tänka hur mycket det är i en av mina vanliga lådor..
Så ska nog börja lägga de på tallrik först och sen ner i lådan, i alla fall under ett tag.
Men förutom de så har ja läst flera inlägg hos Träningsglädje om hennes lilla kamp för att få med sig lunch till jobbet, å när hon la ut dessa fina lunchlådor så väcktes ett hopp i mig. Kanske, kanske kan ja få me mig sallader om jag har så fina lådor? Tror bestämt ja ska bege mig till Lagerhouse på fredag efter jobbet:)Burken, som inte va helt fylld och maten på en vanlig tallrik. Räcker gott för mig iaf med lite sallad eller andra grösnaker till

Skulle stannat

img_4111 (MMS)

Idag är en dag när allt som kan gå fel har gått fel. Men trots de såg ja till att hinna till lunchpasset, en timmes pump! Det är så skönt att få gå in och köra, å glömma de utanför. Även om det bara är för den timmen. Kände mig frusen imorse, tror de hände ihop lite med att morgonen inte riktigt blev som planerat, så rotade fram mina "nästan hel långa" Casall tights och drog även en långärmad funktionströja över linnet. Tröjan åkte av redan efter uppvärmingslåten:) Efter passet kände ja mig mer redo att ta hand om dagens problem. Update: Och dagen blev bättre sen:)


Regn

Jag trotsade regnet, 5 km i ösregn.
Första två frös jag galet mycket om fingrarna, men sista 3 blev de okej.
Tycker de är svårt å veta vad man ska ha på sig när man springer nu, men idag blev de långa tights, långärmad funktionströja o jacka över de. Kändes helt ok, lite kallt om låren kände Jag i efterhand, men inte kallt nog för varmare variant.

Jag fick några konstiga blickar från folk när ja sprang. Dom gjorde sitt bästa för att gömma sig undan regnet och ja va frivilligt ute å sprang i de.. Ja för något år sen hade jag också tittar konstigt på en löpare som gav sig ut i regn!

De blev som sagt 5 km.
35 min och en snitt puls på 81%. De kändes ganska tungt, men ja har inte tränat regelbundet sen slutet på augusti.. Så något annat vore konstigt. Men de e lika t r å k i g t ändå. Nu vill ja tillbaka och förbi där ja va i juni iår!Nöjd över att ja tog mig ut, men helt genomblöt


Frukost

Efter 12 h sömn är ja tillbaka. Sen frukost, men ändå känns de som en bra start. Ska låta frukosten smälta en stund och sen ska ja ge mig ut i regnet


Liten paus. Helgen har kommit ikapp mig, d...

Liten paus. Helgen har kommit ikapp mig, de blir sängen väldigt snart. Så ja återkommer imorgon. Då ska ja berätta om dagens inspirerande föreläsning!


Helgen

I helgen har jag inte satt på datorn, inte kollat några bloggar, inte uppdetart min egen eller knappt ens läst nyheter.
Däremot har jag haft en helt fantastisk helg med fina vänner och släkt.
Det började med massa fixande på dagen igår inför både gårdagskvällens festligheter och även för dagens släktkalas. Det har varit fantastiskt trevligt, och även om rösten är i princip borta och sömnkontot ligger långt ner på minuskontot så summerar ja en riktigt bra helg:)

Nu ska ja strax sova. Njuter lite av alla fina blommor som trängs i lägenhetn och har tänt en massa ljus, å ska passa på att bläddara i min nya bok innan ja somnarImorgon är det jobb, sen ska ja förhoppningsvis - om ja hinner in till stan för att lyssna på den här föreläsningen och beroende på hur lång tid den tar kanske dagens avslutas på träningen:)


Våren

Jag har varit inne på det förut, att ja inte har något stort mål med min träning denna hösten. Men däremot har ja inte mindre än två ganska så stora mål (för mig) till våren.

1. Springa mitt andra Göteborgsvarv, å ja planerar och hoppas på att kapa förra årets tid ganska så rejält.
(2:26)
2. Kommer göra något ja tänkt på länge, många år til och med. Ja ska gå en utbildning och i slutändan kunna kalla mig spinning instruktör!

Om ja börjar i bakvänd ordning, så är Spinning utbildningen med SAFFE egetligen det stora, men det är ändå den som kommer krävas minst förberedseler för. Eller minst förändring i hur jag tränar.
Jag tränar redan idag spinning minst en gång i veckan, gärna två och någon gång till och med tre:) Och att ja iaktar lite extra hur instruktörerna gör under passen.. de har ja redan gjort i några månader nu.
Självklart gäller de att hålla igång med träningen/spinningen och ja kommer nog se till att försöka få in lite extra timmar i sadeln under månader precis innan. Men som sagt de kommer flyta på

Göteborgsvarvet däremot, där snackar vi utaming!
Förra året sprang ja mitt första halvmarathon, Göteborgsvarvet då med. När ja anmälde mig i oktboer -10 hade ja aldrig sprungit längre än 10 km, och de va Midnattsloppet agusti -10.. å inte en meter efter de. Ja bestämde mig för att börja springa ordentligen efter nyår, och sen trappa upp de mer och mer. Målet va att ta mig runt springandes/joggnades. Ja har skrivit hela del storyn här.
Nu är det dags för mitt andra, och även om det är ett sjukt tufft mål, så vill jag under 2 timmar.  Ska ja vara lite realistisk så vil ja under 2:15.. men ja tror helt ärligt inte att ja kommer vara nöjd då.
Men de känns som de börjar bli dags att försöka planera löpninge lite grann.. Ja ska fundera lite på de här under helgen och i början på nästa vecka kommer ja med min plan.

Medans ja funderar på de, ska ja hämta den sista tvätten i tvättstugan. Sen kommer helgen gå lite i födelsedagsfirandes tecken, och ja hoppas också det ska få de sista halsonda å försvinna. Så på måndag kör ja igen!

90/10 eller 10/90

Jag försöker äta nyttigt, större delen av veckan. Men ja gillar tanke sättet 90/10, alltså 90 nyttigt och 10 de man känner för/vill unna sig!
I vanliga fall skulle jag nog säga att den fördelningen ligger mer på 70/30, men ja jobbar på de och vissa veckor är bättre än andra.
Men, just nu är de rent ut sagt katastrof. Ja vill inte ens erkänna hur de ligger men skulle nog tippa på 20/80 eller nåt i den stilen, 0 motivation till att laga mat eller äta ordentliga frukostar och de blir istället en macka i farten och en korv med bröd till lunch. Å även om hjärnan egentligen vet att de är fel, så hamnar ja i en ond spiral av att "de e ändå kört idag".
Jag behöver inte fundera länge för att hitta orsaken, den är helt klart utebliven träning. Förkylningen har lösts av med halsont, och efter knappt en vecka med träning kom de halsonda tillbaka.
Och när ja ute kan träna, då faller kosten också.. Knäppt egentligen men så fungerar ja tydligen.
Nu har ja insett de, så de måste bli första steget till att ända på de!
Hur är de för er, påverkas vad ni äter av hur ni tränar?


Tidning

Nu verkar mobil appen fungera igen.

Kom hem från jobbet & inget bra på tvn då ja har krupit ner i sängen med en tidning ja köpte me mig hem. Enligt mig bästa (svenska) träningstidningen. Vilken är eran favorit i tidningshyllan?


Test


The Convention- my five cents!

Blev glad när ja såg den här tävlingen, kanske blir de Theconvention för mig ändå! Här kommer därför mitt tävlingsbidrag:
Motiveringen:
Har aldrig gått på någon konvent och skulle gärna göra detta till mitt första! De har funnits i tankarna, men då de krockar med jobb har de inte blivit av, men vinner ja detta ska ja gladeligen fixa till de så ja kan gå:)

Jag skulle välja att gå på följade:

Flowing Step / Omid Dadary 9:30-10:30

Häng med på en härlig step klass med bra energi och flyt!

Atletisk muskelfys / Jari Ketola 10:45-11:45

Bli stark, smidig och funktionell! Häng med på ett superpass med övningar, upplägg och metoder från idrottens värld för att dina muskler ska bli starkare, mjukare, spänstigare och mer funktionella. Övningarna förbättrar din kroppshållning och prestationsförmåga samt att du kommer på ett bättre sätt klara av olika situationer i arbete, vardag och träning.

Snabbare, starkare och friskare med rätt kost / Peter Niemelä 12-13

Hitta rätt i kostdjungeln bland functional foods, antioxidanter, fetter, kolhydrater, nyckelhålsmärkt, kolesterol och annat smått och gott. En genomgång av de viktigaste begreppen och den senaste forskningen kring prestationshöjande kost.

13:30-14:30 Lunch

Power Endurance / Michael Hansson Sjöö 14:45-15:45
Med tung och energigivande musik tar du och ditt lag er igenom en bana av styrke- och och pulsbaserade övningar. Detta är klassen för dig  kan delta och alla kör på sin egen nivå. Bring it on!

In Control / Kjell Olav Engen 16-17

Din energi - dina mål! I denna timme är det du som tar kontrollen. Drivande, pulserande musik och personlig coaching hjälper dig att utnyttja dina resurser. Du ska inte upp på berget – du skal flytta på det!
Så nu är det bara att hålla tummarna!

Höstadag
Gammal bild, men himmlen är lika fin idag.

Tyvärr blev de ingen löprunda för mig idag, halsen krånglar igen och det är lika bra att de de säkra före de osäkra.

Nu ska ja skynda mig iväg till jobbet, hoppas ni har en riktigt bra höstdag?

Dålig planering

Är det fler än jag som tycker att dom lediga dagarna är dom svåraste att planera rent träningsmässigt?

Planerna för dagen var att baka bullar (inför släktkalas), träna, möte i stan på eftermiddagen.
Däremot var inte planen att vakan kl 12 (!).


Jag är en person som kan sova i princip hur länge som helst om jag inte ställer en väckarklockan.
Väldigt opraktiskt ibland.. för det är ju underbart att få vakna av sig själv och kunna ligga och dra sig. Igår somnade jag i soffan, å när ja väl tog mig till sängen hade jag inte en tanke på att ställa klockan. Så därför vaknade jag när ja gjorde.. och halva dagen va borta.
Satte genast igång att baka, eftersom idag är ända dagen ja har tid till de va de inte så stort val, 3 h och ca 90 bullar senare hade jag mer än bråttom in till stan!

Planerade om och tänkte ge mig ut och springa när jag kom hem, men spårvagnarna strulade på hemvägen och de slutade med att ja fick från Vasa till Linneplatsen. Ingen jätte lång sträcka, men tillräckligt i skor med en om än liten klack och lite väl kall jacka.

Så nu har ja istället lagt mina bullar i frysen och planerar för löpning imorgon.

Jag kände i alla fall rätt igår när jag tyckte yogan va jobbigt.. har träningsvärk på dom mest underliga ställen idag. Nedre revbenen, mitt på ryggen. Men träningsvärk gillar vi:)

Ta sig ut till landet å springa där eller ta sig till skatås å springa där? Vi får se va de blir, men oavsett måste ja gå upp i tid för ska infinna mig på jobbet vid lunch.

Rosa Bandet 2011

Nu har de gått några dagar, men i lördagskväll klockan 22:00 var ja på plats. Rosa dygnet 2011 på Sportlife exclusive.

Planen var sedan länge att gå på minst ett pass, men på något sätt glömde ja av de.. men i fredags slog de mig och jag började ja fundera över ett pass, och i lördags på jobbet gick ja in och bokade.
Slutade kl 21, kl 22 var ja på plats på spinning cykeln:)

Slog direkt när jag gick in genom dörrarna av den fantastiska stämmningen! Fullt med folk även sent på lördagskvällen & riktigt härligt stämning under Movienight spinningen!
Efter en timma var jag riktgit trött efter att ha tränat både på morgonen och sen jobbat hela dagen så jag kände mig mer än nöjd med att "bara" ha bokat ett pass - men nästa år blir de garanterat fler.
Jag har redan pratat så mycket om det både hemma och på jobbet så de e redan flera andra som vill följa med nästa år:) Så nu hoppas ja de blir ett nästa år också.

Stämmingen och naturligtvis orsaken var fantastisk, goodibagen som man fick när man checkade in sig var långt mer än jag väntat mig - och med ett månadskort på Sportlife, ska ja nog se till att få in i alla fall några pass där under oktober. Omväxling är aldrig fel:)


Äntligen!

Kvällens yoga va skön & jobbigt. Äntligen.

De här var det fjärde passet på yogan, de har inte blivit 4 veckor irad men hyffsat regelbundet i alla fall. Ja har väntat på att kroppen ska vänja sig vid värmen och börja hitta positionerna så de bli jobbigt.
För visst är yoga en super bra träningsform (De är i alla fall vad många säger) men på dom första passen har ja mest kämpat med värmen och med att någon sånär hitta positionerna.
Och idag äntlingen började ja få lite mer muskelkontakt, det börjar bli riktigt jobbigt och något säger mig att de kommer bli ännu mer jobbigt innan de blir bättre!

Har på dom senaste två passen kännt att ja liksom inte får upp axlarna/armarna bakom huvudet när dom är ovanför just huvudet. Efter varje pass säger ju alltid instruktören "kom fram och fråga om ni undrar något" men ja går av någon anledning aldrig fram (vill inte verka dum kanske?) Men idag tog ja mig tid (mod) och gick fram och frågade va de kan bero på.
Kom fram till att jag är väldigt stel i bröstmuskel  och även lite i axeln troligtivs.. inte så konstigt med tanke på mitt jobb. Men de som va lite roligt och som visar att man bör ta hjälp när man inte vet. Jag har ofta stretchat bröstmuskeln med hjälp av en vägg och armen i 90 grader.. men tydligen på fel sätt i alla år!
Nu är de gör om och gör rätt och förhoppningsvis blir ja lite mindre stel där snart:)


Hyffsat fräsh innan träningen, svettigt med lycklig efter träningen

Byxorna är Craft, tröjan är gammal och ja tror den kommer från mango.
Linnet på bilden är ett gammalt Nike linne, gammla kläder = behov av att tvätta! Så jag traskade bort till tvättstugan och blev glad när dom som hade sista tvättiden va klara tidigt, så nu ligger en maskin med nästan bara träningskläder där och blir förhoppningsvis lite renare:) Och ja kan glatt träna på fram till nästa tvättid

Laddar upp inför hot yoga. Känner själv at...

img_0295 (MMS)

Laddar upp inför hot yoga. Känner själv att de blivit lite för lite vätska under dagen, så tar ett glas resorb nu innan & sen blir de massa vatten efteråt


Mellan mål. Sista rasten på jobbet & har ...

Mellan mål. Sista rasten på jobbet & har passat på att äta ett snabbt mellanmåll. Efter jobbet ska ja hem och hämta träningsväskan som blev kvar i hallen imorse, sen till träningen för Hot yoga. Ikväll kommer också inlägget om rosa bandet


Höst tecken: tända ljus & dom otroligt skö...

img_1289 (MMS)

Höst tecken: tända ljus & dom otroligt sköna - men fula tofflorna har åkt fram


Vilar idag & förutom att jobba 10 h har ja...

img_5444 (MMS)

Vilar idag & förutom att jobba 10 h har ja inte gjort många knop.  Kom hem från jobbet, värme ännu en portion av soppan och har nu satt på en film och tänt en massa ljus. Höst mys:)


Försov mig imorse, så idag känns hela dage...

img_9322 (MMS)

Försov mig imorse, så idag känns hela dagen lite upp o ner.  Nu är de iaf frukost (äntligen)!


Träning x2

Klockan är långt efter va de borde vara, speciellt med tanke på när jag börjar jobba imorgon.

Men jag tittar tillbaka på idag nöjd. Ja har hunnit med ett ste´p&styrka pass imorse, jobbat (med inte mindre än två medhavda lunchlådor) packat ur gamla träningskläder utr väskan på parkeringsplatsen på jobbet och i med dom nya, som även dom låg i bilenn Begett mig in till Göteborg. och Sportlife exclusive, för 1 h rosa bandet spinning!

Orkar inte skriva mer, så istället för ni lite bilder från dagen


På väg hemifrån imorse, undra om de va 14 h eller 14 dagar ja skulle vara hemifrån;) Klädd i linne från Casall och (väldig rosa) byxor ifrån ascis.


Soppan som tillagades igår kväll/natt, var 1 utav mina 2 lunchlådor. Helt ok, om än lite för puree aktig konsisten för min smak.


Kvällens tränings kläder: Nya Soc byxorna invigdes, och fråga mig inte va de är för min på de andra kortet.. Linnet är iaf Nike.
Kvällens pass var på Rosa dygnet, de får bli ett separat inlägg om just de imorgon.

Dåligt

med uppdateringar, förklaringen ligger i att ja väldigt snappt vande mig vid att ha appen. Men den krånglar för mig sen igår, ja får inte upp något.
Har hunnit med två träningspass och en massa jobbtimmar idag.. ska ta en snabb dusch. Sen återkommer jag!

Soppa

Har inte kunnat uppdatera ifrån telefonen idag, därav uteblivna inlägg.
Jag började min dag med att försova mig.. eller ja jag hann till jobbet utan problem, däremot hann jag inte till BP ja hade tänkt gå på.
På sätt å vis kanske de va lite bra, för det är något som inte är helt rätt med halsen (igen), absolut inte så att ja har ont i den, men ändå.
Med det i åtanke, och även mina mål som ja skrivit om - försöka planera och ha matlådor med till jobbet, och de här målet/tanken om att ta till vara på maten så har ja nu börjat koka soppa.

Klockan va  23:30 när ja började.
Jag tänkte först göra soppan imorgon innan träning och jobbet - sen tänkte jag igen. Å här e ja nu, klockan är 00:01 och soppan kokar (eller de som ska bli soppa, förhoppningsvis) på spisen, ja uppdeterar er och har ljus och musik i bakgrunden.
Jag är en kvällsmänniska, har alltid varit och gissar på att ja alltid kommer att vara. Ja försöker ofta att ändra mina rutiner, och komma upp tidigare.. men oftast med resultatet att ja e halvseg på dagen, och piggnar till på kvällen. Så kanske är det dax att inse att det är på kvällen ja ska ta tag i saker och inte tro att de ska hända på morgonen när jag är som mest seg. (Ja går ändå inte å lägger mig vid 23.. ja lägger mig bara vid tv - vilket bara stjäl en massa av min tid)

Soppan hittade ja på MarathonMia.. frågan är om min blir lika fin?

Byxor

Lovade ju innen att visa er vad ja shoppade idag.
Jag var egentligen ute för att kolla på olika löparryggsäckar. Har börjat fundera på en.. för att kunna springa till gymmet och ev även hem ifrån jobbet. Dock hittade ja inga idag, så får nog kolla på lite mer löpspecieficerade butiker någon gång i nästa vecka.

I alla fall, sprang på ett par Nike capri byxor på rean för 199:-, å på väg in i provrummet sprang ja även förbi ett par SOC kapri som va på medlemspris för 179:-. (Hade me mig några toppar in också, men där va ja hård mot mig själv å lämnade dom kvar i butiken) Men byxor blev de, två par för under 400 kändes helt okej. Och ja behöver byxor:) Nike byxorna är ganska raka i modellen, medans Soc byxorn är tajta hela vägen. Har inte haft några Soc innan så ska bli kul å se hur dom är i kvalite. Någon av er som har testat deras byxor?


Nike & Soc byxorna - svårt å se hur dom är såhär..
men ska ta en bild när ja har dom på mig nån dag.

Hot yogan på Elixia ikväll blev lite annorlunda, ja går väldigt sällan på yogan men min syster har nämnt flera gånger att hon gillar kvällens instruktör - så ja tänkte testa.
Nu va hon tyvärr sjuk, och istället va de en instruktör som i vanliga fall inte kör just hot yoga på Elixia, vilket gjorde att hon körde någon variant av Bikram istället för Mojo yogan som vi i vanliga fall kör. De va okej, men för mig som ovan va de svårt å hänga med när de va något nytt.
Trots att de kändes svalare än vanligt i salen idag och attja inte riktigt hände me blev ja rejält svettig..

Yoga

De blev yoga tillslut. Har laddat med kaffe och shopping, vad ja shoppade får ni se ikväll - de har iaf med träning att göra:)

Nu väntar ja på att klassen ska börja. När ja sitter här inser ja att, om ja ska fortsätta yoga måste ja börja måla mina tånaglar.. Även om de inte e sommar


Val

Vet inte varför men idag är min energi i botten, tur att ja ändå e ledig.
Just nu velar ja över vad ja ska träna idag: löpning (hyfsat snart) spinning (kl 18) eller hot yoga (kl 19).
Spinningen känner ja mest för, men för de första är den fullbokad, de brukar iof gå å lösa genom att komma till träningen i rätt tid. För de andra vet ja inte om kroppen känns helt redo( eftersom ja absolut inte kan ta de lugn på ett grymt pass)


Höstmys

Efter en dag på stan har ja tagit en skön promenad sista biten hem, hade inte bästa kläderna för duggregn - men va gör de när man bara ska hem! Va ju bara att hoppa ur dom blöta jeansen när ja kom hem.
Har en smygande huvudvärk.. Å när ja tänker på hur ja ätit idag är de nog inte så konstigt, så nu blir de middag
Gårdagens rester.. Lika goda idag:)


Mat

Det är ganska så exakt ett år sen ja flyttade till en egen lägenhet (I Sverige), och ja vill i ärlighetens namn inte räkna på hur mycket mat ja har slängt. Dåligt av mig helt klart, men ja tycker de e svårt.
I ett singel hushåll är de svårt att göra av med en påse ruccola om ja nu inte vill äta de 3,4 dagar irad, skvätter ja i lite matlagningsgrädde i såsen en dag så står resten där i kylskåpet och blir dåligt.
Ja har den senaste månaden försökt att bättre mig, tänka ett steg längre innan de hinner bli dåligt. Och faktiskt kolla i kylen vad som behöver ätas upp istället för att alltid kolla vad ja vill ha just då!
Ja har en liten plan att under november leva så att ja inte behöver slänga en pryl! Vi får se om de blir bra eller tråkigt..
Mitt supergoda bröd som inhandlades i måndags tänkte ja till me igår.
Nu ligger 2/3 fint i frysen, redo att tas fram en o en:)


Vardagslyx

Ja har haft en riktigt bra dag (födelsedag). Efter träning å dix hemma åkte ja in till stan för en timmes massage. Helt underbart och verkligen behövligt, måste unna mig sånt lite oftare!
Kvällen har ja spenderat med familjen, bjöd dom på lasange och fruktsallad - hade tänkt ta en bild eller två, men tjöt å hunger gjorde att ja glömde de.. Gott va de iaf:)

Nu blir de smart sängen, god natt på er.


Lång frukost

Som ni vet började jag min dag med träning. Det är lite som en nyförälskelse.. de är så länge sen ja kunde träna (okej allt är relativt, men en månad känns jääte länge) och framförallt är de härligt å känna att kroppen trots allt inte har tappat allt.
Morgonens pass va ett härligt pass, lite feel good känsla över de. Alldels lagom på morgoen.
När ja kom hem lyxade ja till de med en härlig långfrukost, även lyxfrukost iform av världens godaste bröd(askimbrödet), tillsammans med varm choklad med grädde och ett glas jucie till de. (Nej inte sån frukost man eller ja äter varje dag, men idag är den dagen på året ja får unna sig lite extra)Nu ska ja fortsätta denna dagen, städa upp lite till här hemma, förbered kvällens middag och sen ta en ducsh och bege mig mot ännu mer vardagslyx.

Bästa starten

Matchade linne o vattenflaska.. Nu blir de spinning core


Äntligen


Veckans mål

Jag fortsätter med mål för varje vecka.

De har inte gått så jätte bra än så länge, om ärligheten ska fram, men de kan bara bli bättre!
 
Denna veckan blir målet lite annrolunda och inte fullt så konkret.
Jag ska ta tag i saker, och vara realistisk..
Ja har en förmåga att planera 100 saker ja ska hinna med en dag, för att sedan känna att de e för mycket för att veta vart ja ska börja, och så har ja dåligt samvete för att inget blir gjort istället.

Så nästa vecka, de som behöver göras ska ja ta tag i direkt när de e möjligt!

Nu är de hög tid att sova.. ska vara på jobbet om 6 1/2 h, någon vecka får nog målet bli att lägga sig i tid.

Imon åker äntlinge träningsväskan med i bilen:)

Inte alltid

Det är inte de blir som man tänkt sig.
Förra inlägget va dubbel så långt när ja gjorde de.. men bara hälften kom me.
Dagen idag har ja fixat en del, men inte hälften av de ja hade tänkt.

Va ja har gjort istället?
Spenderat lite för mycket tid framför datorn, men framförallt tagit en härligt långpromenad runt Sisjön och Oxsjön.

Idag lämnade ja både kamera och mobil hemma, men de va härliga höstfärger som mötte oss.
Ja bjuder er på en gammal bild (flera år, men de är ju lite samma höstfärger ändå..)

De e roligt hur jag idag gärna går runt här, många kilometer och springer då och då. För sådär 15 år sen va de rena pesten när framförallt Farmor o farfar ville gå en promenad.. Men med mutor följde ja oftast med ändå, å då va de inte många km vi pratade om, utan 2,5:)

Fixar

Gårdagen gick i lugnets tecken, så har ja planerat att denna dagens ska de fixas! Tvättid, å ska passa på att höststäda lite (städa undan sommarkläder, utemöbler) å allmäntstorstäda. Ruskigt tråkigt, men sjukt skönt när de e klart:) Medans ja gör de kan ni titta på lite roliga tränigskläder ja hittade när ja surfade runt under frukosten

 

Att bara vara

Ja har en otroligt lugn lördag. När man jobbar varannan helg finns det alltid hundra saker att göra när man väl är ledig, men idag har ja bestämt mig för att bara vara.
Ja har ätit pannkakor med sylt och kesellagrädde och tänt en massa ljus:) Ska om några timmar ta mig hem till föräldrarna för att bli bjuden på middag, som sagt en riktigt slapp lördag.


RSS 2.0