Happy new year

Vill vara kika in och önska er alla ett Gott nytt år!

Kram på er:)


Vad händer?!

Påväg hem till en av vännerna som nyss flyttat. Efter att ha irrat runt efter parkering så insåg jag att ja skulle få gå en bit.

Möttes av dessa, tanke 1: l å n g backe, vill inte komma fram svettig.
Väldig strax därefter tanke 2: va grym nära hon har till grym backträning ( & gratis vardagsmotion)

Ja blev lite förvånad över min tanke, men glad. Helt klart har ja bytt tänk:)


Paus

Det är inte riktigt tanken, men de blir lite av en blogg paus just nu. Anledningen är att min typ förkylning varken bryter ut eller försvinner och det är jag förbaskat trött på. Men ändå, ja tränar inte med hals ont - därmed tränar ja inte alls just nu.

Det blir några sporadiska inlägg med utöver det räknar jag med att vara tillbaka med full kraft i början av nästa vecka!

Bjuder på en gammal bild, men symbolisk. Det blir mycket te just nu & ja känner mig lite som ankan..


Nu jäklar

Jag s k a bli bättre på lunch & middagslådor till jobbet.

Ja måste, för annars är mat alternativen helt klart mindre nyttiga, tyvärr.
Detta är en av årets julklappar och den ska hjälpa mig i vår! Frozzy pack. Ska testas snarast :)


Substitut

Kan man inte träna själv så kan man alltid läsa om andra.
& dricka varmt te för å dämpa ret hostan


God fortsättning

Dagen går i ett väldigt lugnt tempo, jag är ruggigt dålig på att göra ingenting en hel dag. Så nu kryper de lite i mig, men som tur är ska hela familjen iväg på middag ikväll, så snart kan ja hoppa in i duschen ( Fast de hade varit så mycket skönare efter ett träningspass)

Middag ikväll, jobb imorgon och på tisdag är ja frisk igen - då blir de träning!
Hur ja vet de? Ja har bara bestämt att det ÄR så.

Vadhar ni tränat i juldagarna?


God jul

Ja hade hoppats på att vakna med en frisk hals, ja har så mycket energi över efter en vecka med dåligt med träning.
Tyvärr får ja ingen anledning att åka hem och hämta varken träningsskor eller kläder. Inte ens en promenad känns okej tyvärr.

Istället myser jag framför granen tillsammans med familjen. I eftermiddag väntar hela släkten! Vad vore julen utan traditioner :)


Mums

Åh bilden på ett av julgodisen
Choklad fudge


Dan före dan

Julen är här och ja gillar de.
Ja känner mig nöjd med planeringen, julklapparna och julkorten va klara i god tid, tur de för denna veckan har de varit jobb och ännu mer jobb.

Jag har för kvällen landat hemma hos familjen och med mig hade ja en massa hembakat julgodis:)

Tyvärr blir de ingen planerad löpning imon, halsont sätter stopp för de. Men vad gör de - imon är de julafton!


Återkommer

Ja har inte försvunnit. Däremot är de väldigt mycket jobb, väldigt mycket vintertrött & i ärlighetensnamn lite för lite träning.
Men ja återkommer. Snart. Med ny energi!


Frukost

Startat dagen med en timmes Step&Styrka, nu är de frukost nr 2.

Hade en överfull fruktskål med en väldigt massa som va påväg att bli dålig, vilket ju innebär att ja ätit alldeles för lite frukt senaste veckan.

Så dagen andra frukost består utav en lite knasig blandning från fruktskåle (+några frysta hallon) och lite protein pulver. I ärlighetens namn inte min godaste smothie- men kroppen blir glad:)


Mat

Träningen går bra just nu, mat motivationen går inte lika bra


Det blir som de blir

Det blir inte alltid som man tänker eller önskar.
Jag hängde på Träningsglädjes #50 utmaning för några veckor sen.
Det tar emot men jag kommer inte klara den, tävlingsmänniskan i mig ser de som ett misslyckande - men jag försöker ändå att vara nöjd & vara lite realistisk.
Ja har haft en höst med förkylningar och halsont som har avlöst varandra och det är bara dom senaste 3-4 veckorna ja har kommit upp i min önskade minsta veckomängd på fyra pass per vecka.
Den senaste veckan har ja känns att formen äntligen börjar kännas okej igen och bara det är lycka:)

Men sen har ja också känner lite att kroppen är trött när den ligger på 4-5 pass per vecka, och ja vill vara rädd om kroppen och bygga upp och inte bryta ner.
Så, därför väljer ja att skippa utmaningen just nu och istället känna mig nöjd med att få in regelbunden träning - och glädje i träningen!

Jag har planer på att på samma antal veckor köra en #50 utmaning i vår istället! Same but diffrent..


Spinning & knäck

Efter många timmar i affärer begav jag mig till Elixia sisjön och körde 60 min spinning.
Tunga ben som drog på sig mjölksyra fortare än va ja ville - kanske gårdens träning va tuffare än den kändes? 
 
Åkte hem å slängde i mig middag och några dumle gingerbread (Köpte igår för å testa, de e inte många kvar i påsen nu.. Mums!)
Nu spelas de julmusik och kokas chokladknäck. Blir mycket godis i bloggen nu - men det är ju jul:)


Jul

Jag ägnar min lediga dag i affärer, eller de är i alla fall tanken. Men jag e seg idag, så just nu sitter ja på ett fik och pausar med lite lunch.

I bilen ligger träningsväskan packad för spinning..


Mission complete!

Va helt slut efter jobbet. I huvudet alltså, å allt ja ville va och åka hem å slänga mig i soffan. Men ja ville åt känslan av att vara helt slut i kroppen - också.

Så direkt från jobb till träning. 1 km löpband hann ja me innan 45 min TRX, avslutade sen med 2 km till oc nu sitter ja här. Härligt slut i både kropp & knopp.
Fast ändå piggare än innan - älskar vad tränings endorfiner gör me kroppen:)


Hundra tio

Det är hastigheten denna dagen har gått i. Ingen träning och istället en massa jobb, å lediga dagen imorgon blir inte ledig. Men så är de ibland och det är ingen som tvingar mig utan ha själv som tagit på mig de..

Vill bara kika in och önska er, eller kanske mer passande hoppas att ni har haft en riktigt trevlig lucia?

Ska kasta mig i sängen strax, men imorgon kväll då blir de träning!


Tomtegröt

Eller kanske riskgrynsgröt - men tomtegröt känns mer passade såhär knappt två veckor innan julafton.

Oavsett namn så blev de dagens middag, kokade den igår - förstår inte att ja köpt färdig, det är ju bus enkelt att göra egen:)
Kvällens träning avslutades vid halv åtta och strax efter åtta gick ja in genom dörren hemma. Jag som brukar vara vrål hungerig dessa måndagar va inte alls direkt hungerig eller sugen på lagad mat. (speciellt inte att laga den)
Så istället kokade ja två ägg och åt på stående fot och sen bänkade ja mig framför tvn och njöt av min hemkokade gröt, med massor av kanel på:)

Nu ska ja plocka undan lite hemma och sen ska ja ladda för spinning/core imorgon bitti!


Tork

Passade på att duscha av yoga mattan, nu hänger den på tork och ja ska också ta och hoppa in i duschen.
Trots ett otroligt stel axel så blev de framsteg på hotyogan idag! Känns kul att de går framåt:)


Rast

Har en kvarts rast på jobbet å passar på att få i mig lite mellanmål eftersom ja rusar direkt från jobbet till hot yogan sen!

Pepparkaks smaken är min favorit av swebars, även om de så klart är ännu godare med något lite mer naturligt mellan mål. Men tycker det är känns som en helt ok snabb lösning.
Vad är erat bästa mellanmål?


Söndag

Ja vet inte riktigt om man får ha en sån här lat och relativt osocial helg, men det har varit riktigt skönt. Hade lite planer idag men när vännen fick förhinder så kändes de inte som hela världen.
Jag skulle absolut inte vilja ha de så här varje helg, men någon gång per år så är de skönt:)

Har precis varit ute och gått en kortare power Walk på 30 min, nu är ja tillbaka i min soffa funderar på ett body pump pass som börjar om en timme men har inte riktigt bestämt mig.


Seger

Man ångrar aldrig ett gjort träningspass!

De va med de i tankarna jag tillslut tog mig ur soffan. Pratade me pappa strax efter ha skrivit de förra inlägget och han berättade att de "regnar på tvären och blåser hemskt". Ni kan ju gissa hur sugen ja va på löpning efter de samtalet.. Men en snabb titt på vädret avslöjade att de skulle blåsa mindre å mindre hur längre kvällen gick.
Så vid 17 tog ja mig ur soffan och satte igång å göra mig iordning.
Sa till mig själv att de viktiga va att komma ut, 2 km idag räckte.

3,1 km senare är jag hemma igen. Nöjd.


Morgon?

Klockan är tre, igår hade jag tränat och jobbat 7 h nu.
Idag har ja stekt pannkakor och sen tittat på vinterstudion med ljus tända och ätit en l å n g frukost/brunch bestående av pannkakor med sylt och grädde och avslutade de med en stor skål med mango.
Snart ska ja resa på mig, löpning står på schemat


Storm

Klockan ringde 05:35 imorse, 06:45 va ja på Elixia redo för 45 min spinning.
Jag kan inte riktigt förklara hur morgon trötta jag gjorde de, men det är känslan av att sluta jobba klockan tre & sen har hela eftermiddagen fri:)
Inte för att träning är något tråkigt på något sätt - men den tar sina timmar varje vecka och att då känna att man kan välja att ta ett extra pass efter jobbet eller bara hoppa de och ändå ha fått in träningen - det är fredagslyx!

Tror ja tänker lite extra såhär eftersom ja jobba mycket kvällar och varannan helg. Så ledig helg och sluta tidigt det är bästa feelingen!

Så nu har ja precis slagit mig ner i soffan, tänt en massa ljus. Tittar på stormen utanför och inser att det nog blir en väldigt tidigt kväll idag ... Jag gick ju faktiskt upp innan tuppen -;)

Va förbi några affärer på hemvägen, fick med mig något hem som kommer underlätta träninge i vinter - visar er imorgon!


Planering

Idag är en riktigt bra dag - ja tänkte till imorse & trots att ha jobbar över tio timmar så har ja hunnit få in träning och vettig mat hela dagen.
Eftersom jag har ett jobb där ja inte kan ta rast när ja vill, så gör de att ibland får man äta lite knasigt. Som nu, sitter här med lite kvarg och müsli med en kopp kaffe till - trots att ja åt middag för knappt två timmar sen.
Såklart är jag inte direkt hungerig men ja vet av erfarenhet att om ja inte äter något på denna rasten så är ja på svält gränsen (=köpa godis för att överleva sista timmen) när klockan en runt halv tio..
Så imorse va de många lådor med, men summan blir också en bra matdag:)


Check!

Dagens träning är gjord, ett alltid lika roligt puls&styrka pass. Vilken energi det är på passet, love it!

Idag hade ja överdragsbyxor över träningsbyxorna - tur för idag va de riktigt kallt!


Pepparkakor

Jag har hunnit med riktigt mycket idag.
Förmiddagen va lite flängade runt för å hämta upp bland annat pepparkakor. Trevlig lunch och sen iväg till jobbet. Kvällen började med obligatorisk smak av dessa underbara pepparkakor och sen tog jag tag i att s t o r städa köket. (Vi pratar luckor, kakel osv..) mycket behövligt och otroligt skönt nu när de är gjort!

Men ja tycker vi kan stanna lite till vid pepparkakorna, kanske inte riktigt hör hemma bland träning. Men om vi pratar lite livskvalite så tror jag pepparkakorna hamnar i det facket :) Det är pepparkakor från Götebrogs pepparkaks bageri, man beställer dom mitt i sommaren och sen får man hämta ut dom i början av december.

Citrus inslag och tunna och krispiga - vill ni har riktigt goda pepparkakor och bor i Götebrogsområdet så måste ni testa! Ja nästa år.. men man kan gå in på hemsidan och skriva upp sig för att få ett påminnesle mail.

Så dagens träning blev storstädning av köket (men de kan nog inte rikgit bokas av som ett pass)
Imorgon däremot, då får halsen tycka va den vill - de är dags för världens roligaste aerobic pass!


Jag

Jag har läst så många kloka blogginlägg senaste dygnet.
Sara skriver om att inte alla träningsbloggare är smala pinnar - men det är ju inte heller de viktigaste.
Helena skriver om prestationskrav
Soffan & Jessica uppmärksammar hur aftonbladet skriver om motion - och att inte ta ut sig för mycket!

Jag har tänkt ganska mycket på det som Helena skrev, vilket bild man förmedlar. Och vilken bild man vill förmedla.
Jag läser ganska många olika bloggar, och framförallt träningsbloggar - när jag tänker på det så läser ja ganska så olika bloggar. Spark i baken - som är en väldigt saklig och ganska så informativ blogg i mina ögon. Sara som alltid skriver så kloka inlägg, tänkvärda saker och man vet att man alltid behöver några extra minuter å läsa inläggen - som ofta är ganska långa och välskrivna.  Soffans blogg är en såndär under vardagsblogg, det känns som den är rakt på och ärlig. Det som har hänt henne den dagen, de får vi veta.
Naturligtvis helt och hållet min åsikt - kanske har ni annan syn på dessa bloggar?

Jag vet inte riktigt vilken bild jag vill förmedlea, kanske tar det ett tag att komma på hur jag vill ha de.
Däremot fick jag mig en tankeställare och känner att ni kan få delar av min träningsfira, ganska så lata dag idag.



Jag har bakat lusse katter, ätit lussekatter med mjölk till mellanmål & förutom det har ja inte gjort något mer.
Nu ska ja strax åka hem till bästa vännen för lite middag. Så mycket roligare att äta tillsammans än själv!

34

Pass kvar till nyår.
En hals som bråkar - de börjar kännas tufft & för en timme sen tänkte ja att de nog blir att slänga in handduken på denna challange, men de är ju inte min stil!
Powerwalks som komplement för att få upp antalet pass :)


Sista

Gick på spinn/core på lunchen idag. Galet jobbigt spinning pass & tyvärr tror ja inte min kropp är riktigt 100% men ja hoppas de känns bättre imon. (En skavande hals är anledningen till utebliven träning senaste dagarna)

Åkte till träningen i mina 3/4 byxor å de va nog sista gången, idag va de kallt & ikväll är de jag som letar fram ett par av mina överdragsbyxor!


Avslutar

Jag har som sagt spenderat hela dagen på jobbet, åkte sen direkt hem till föräldrarna. Sällskap, lagad middag & lån av tvättmaskin (Har missat min tvättid och dom flesta Träningskläderna har passerat bäst före..)
Men nu så, imon går jag till träningen med rena träningskläder:)


God morgon

Hoppas ni får en mysig andra advent.
Ja har precis ätit en tallrik gröt & ett ägg, nu blir de jobb för mig resten av dagen!


Inte

Inte så mycke träning varken igår eller idag, däremot har ja varit riktigt huslig.
Kom hem från jobbet vid 21:30 & vid 22:45 va dessa klara:)




För mig gälller det att ha bra mat som jag lätt kan plocka ihop dom dagarna när jag kommer hem vrål hungerig eller måste få ihop en lunchlåda fort. Så nu finns det iaf lite köttbullar - det är ju iaf en sak att blanda i.


Kvalité

Det är något med lediga dagar och tid. Den flyger förbi! Dagen i punktform

Idag har ja:
*Tagit en lång sovmorgon
*Tränat spinn/core i mina nya casall kläder (Som jag vann på fb)
*Städat lite hemma och gjort lite julfint
*Bjudit fina vännen på mat och sen ägnat kvällen åt en massa tjöt, och sett på film. Kronjuvelerna - riktigt bra!

Nu ska ja strax sova, imon är se träning och sen julbak med kusin & syster:)


RSS 2.0