Helg

Veckan här i England går börjar närma sig sitt slut, sista heldagen imorgon.

I helgen har vi umgåtts och ätit gott. Inte mycket till träning för egen del, men en delvardagsmotion.
Idag har ja kollat när killarna i familjen spelat rugby turnering, kul med tufft! (Med tanke på att dom bara är 8 år är de ganska tuffa tag med tacklingar)
Imorgon är tanken en tidigt löprunda - sen blir de ännu lite mer sjopping:)
Några bilder från helgen


Annorlunda

Hemma äter jag ganska lika vecka från vecka. Ena veckan blir de oftast en dag med något eller några extra godsaker, andra veckan blir de ofta två.

Nu är de semester och ja äter precis de ja vill och vad som passar. Mycket godsaker blir de:)
Idag efter löpningen blev de meatlof och te (inte direkt standard hemma).


Det är mycket minnen i mat ja åt när ja bodde här. Förutom meatlofen så har ja även ätit crumpets och en annan sak som ja iof får i mig hemma med, men som gångras med typ hundra här är te.
Trots att ja brukar köpa me mig engelsk te hem så smakar de så mycket bättre här!


Morgon?

Nä de blev ingen tidigt löprunda. Vaknade vrål hungerig och de blev frukost först.

Men nu är ja redo! Dock utan min kära klocka.. Glömde laddaren hemma.


Walking

Semestern fortsätter och de känns som vi har gått flera mil.
Framförallt tis, ons men även en del idag, det är ingen pw vi pratar om utan sw (shopping walk..)

Tillsammans med x antal shopping kassar(bland annat innehållande en riktigt snyggt kap från Nike store) har vi lämnat London och begett oss lite längre upp i landet till en stad strax utanför Birmingham.

Home away from home:)
Har bott är under ett drygt år och det är alltid lika kul att komma tillbaka!
Imorgon planerar vi en slapp dag - syrran vill sova tills hon vaknar, så ja tänkte ge mig ut och springa på förmiddagen.

Bjuder er på en bild på godaste glassen ja ätit på länge, Pinkberry yoghurtglass.
Heaven on earth!


Hyde park

Igår efter många timmars vandrande på stan så värkte fötterna. När ja igår kväll la fram mina träningskläder hoppades ja på att orka mig upp, men ja va inte helt säker.

Imorse ringde klockan 7:30, de regnade utanför fönstret.
Men ja ville gärna se Hyde Park och få röra på benen - så på med kläderna och iväg.
Visade sig vara 1,2 km dit, blev sen 3,2 km där och 1,2 km hem. 5,6 km senare kom ja tillbaka till hotellet - nöjd:)

Nu är ja redo för en dag på Londons största shopping center!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2914915/images/2012/pic_5062b8ad9606ee32978b2272.jpg" class="image">


Grädde

 
Ja har tänkt på det ändå sen jag upptäckte de för något halvår sen, men har sen inte gjort mer. Ja eller ja har som ni snart kommer förstå slutat köpa den ena! 

För ett tag sen (ja de e nog flera år vid närmare tanke) så kom det en vispbar grädde med lägre fetthalt.
Utan att gå in på diskussionen om fetthalt, så kan jag konstatera att jag tycker den runt 26 % är väldigt mycket godare. 
Ja har alltid tyckt att vanligt grädde kan bli lite mastig, och det slipper jag när jag köper "mellan" varianten. 

För ett tag sen när jag började intressera mig lite mer för vad jag stoppade i mig, och det faktum att det kan vara ganska stor skillnad mellan "samma" produkt mellan olika märken (och fetthalter) så jämnförde jag Arlas mellanvisp med Keldas mellanvisp en dag i butiken när jag skulle köpa grädde.
Jag är absolut ingen expert på området (så rätta mig gärna om jag har fel), men jag ser absolut ingen andlening att köpta den med 12 ingredienser istället för den med 5.
 
Milda mat & visp 
Ingredienser:

Kärnmjölk, skummjölk, vatten, härdat vegetabiliskt fett, vegetabiliskt fett, vegetabiliskt olja, modifierad stärkelse, emulgeringsmedel (sackarosestrar av vegetabiliska fettsyror, mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror, sojalecitin), socker, stabiliseringsmedel (guarkärnmjölk, karragenan), arom, färgämne (betakaroten).

Kelda mellangrädde 27%
Ingredienser:

Grädde, kärnmjöl, syrad skummjölk, stabeliseringsmedel(karragenan).

______________________________________________________________________

Ingredienserna ovan har jag fått från www.arla.se & www.kelda.se


Dom är nerpackade


Dagens plan var alltså att äntligen få köra igenom det pass ja har skapat och mixat musik till. (Mixat lät bra, det är inget avancerat vi pratar om. Men det är i alla fall inget glapp mellan låtar) Min plan A bestod av att kunna köra de i tom cykelcsal, med musik från min cd. Den planen sprack, men att köra de i gymdelen på spinningcykel med musiken i öronen (har även lagt musiken på telefonen) fungerade nästan precis lika bra! 

Så skönt att ha fått köra igenom de en gång innan ja åker på lite semester. Flyg och tågresor innebär ju onekligen en del dö tid, och ja planerar att ägna en del av den till att lyssna igenom passen några gånger till, vilket känns bättre när ja faktiskt vet att de fungerar även i praktiken. 
När ja har suttit hemma och knåpat ihop passen, tänkt och funderat så kommer tvivlet i mig "Ska lilla jag klara detta?" Men när jag satt där på cykeln idag så kändes de självklart! Ja tycker ju att det är så roligt, och även om det kommer vara galet nervöst så längtar jag tills det sitter ett helt gäng med träningssugna människor framför mig:)

Jag är en person som gärna vill kunna "allt" och gärna med en gång, det gör ju att man ibland sätter lite väl höga krav på sig själv - bra och dåligt. 
Naturligtvis vill jag vara en bra och inspirerande instruktör ifrån start. Jag vet ju vilken känsla jag vill förmedla men är ännu inte 100% säker på hur jag ska förmedla den i alla lägen, det är sånt här som säkert kommer med rutin och med fortsatt utbildning. Men jag vill ju kunna det direkt;) Tankar kommer även på att jag vill lära mig mer, mycket mer om kroppen, pulsen och träningsupplägg. 
Men som sagt ja ska lära mig att sätta ribban högt, men inte för högt! 

Men det jag vill ha sagt är att jag när ja cyklade idag ändå fick en känsla av att jag ju faktiskt kan de där, och att jag så gärna vill komma igång. 
Så en veckas semester och sen så ska ja se till å komma igång. 
 
 
& just de ja, hur de kändes i kroppen idag? Helt okej, så löparskorna är nerpackade i resväskan. Blir ingen träningsmängd att tala om i veckan som kommer - men några "röra på bene" pass ska jag se till att få in:)

Nu ska vi se

Inte plan a, men vad gör de när plan b fungerar nästan lika bra:)

Nu ska vi se vad kroppen säger, om den är redo för träning igen!


Kylskåpsrensning

Kylskåpsrensning kan innebära att de blir en väldigt tråkig middag, men denna gången blev de över förväntan.
Och troligtvis något jag kommer göra fler gånger, men vissa ändringar.

Igår åkte:
Kyckling
Paprika
Socker ärtor
Cocktailtomater
Lime (saften)
Ingefära
Vitlök
Matlagningsgrädde

Allt mer i stekpannan.


30 timmar

Skulle jag kunna få be om några extra timmar per dygn? 
 
Att de har blivit 0 tränings timmar denna veckan borde ju göra att ja har haft massor med tid, men förkylningen har nog i sig tagit x antal timmar (sömn timmar, men e ändå trött). Men helt plötsligt insåg ja att jag är 3 dagar ifrån att åka på semester!
Efterlängtade underbara semester. Men de kanske är fler med mig som känner att man inför en semester vill/behöver:
1: Packa
2: De ska helst städas hyffsat hemma (vill komma hem till ett rent hem)
3: De ska inhandlas diverse saker. I detta fallet åker ja till England, bland annat för att hälsa på vänner - så denna gången är de svensk choklad och oboy som måste skaffas. Och lösgodis! 
4: De ska små fixas, i mitt fall va pulsklockan tvungen att få komma hem från doktorn, räkningarna betalas, matlådor fixas.

Och till denna lilla lista ska de jobbas x antal timmar.
Så va gör man? Man tar tag i de!
Innan jobbet idag hämtade ja pulsklockan, efter jobbet (vilket va efter 22:30) har ja diskat, plockat undan hemma, betalt räkningar & just nu puttrar någon typ av kylskåpsrensning på spisen. Att klockan just passerade 01.. ja jag sa ju att ja ville ha några extra timmar;)
Andlendingen till att ja vill hinna me så mycket som möjligt, är att ja då kan packa efter jobbet imorgon och därmed få måndagskvällen fri.

För på måndag, då har ja bestämt att förkylningen är borta, och ja ska då träna. Lycka!

Kvällsmacka

För några år sen va kvällsmackor mer regel än undantag.
Men sen jag började intressera mig lite mer för vad och hur jag stoppar i mig under dagarna, så är behovet av kvällsmackor borta. Ja eller oftas, och är ja lite små sugen på kvällen så blir de oftast lite turkisk yoghurt med topping.

Men ikväll va ja hungerig & på just mackor. Såg dock till att få med lite protein också, i form av ett stekt ägg (den andra med Philadelphiaost).


Ännu en dag

Ja har ju redan avslöjat vad som har upptagit min största tankeverksamhet idag.
Men framåt eftermiddagen släppte jag de, tog på mig ordentliga skor & regnjacka.
De va dax att hämta kusinens son på förskolan, ja har ju umgåtts mycket med dom under tiden min kusin va mamma ledig. Nu jobbar hon igen, men ja tar gärna chansen att få umgås lite med Adrian när tillfället passar.
De va en glad men lite trött kille jag hämtade, förskolan är nytt för honom och han har nog inte riktigt vant sig vid tempot än.

Vi fick en härligt eftermiddag, och jag tackar för den gratis vardagsmotion det blir när man springer efter en 1 1/2 åring:)


Andas

Ja tror att ja ägnar 90% av mina tankar på cykel just nu.
Ja har ju väntat och längtat efter att få sätta igång, men nu när ja kan de så kommer nervositeten..
Hade nog varit de bästa att kasta sig in i de, men de satte ju förkylningen stopp för.

Så nu har ja alldeles för mycket tid att fundera på passupplägg och musik. Laddade ner mixmeister i helgen.. Men vi är inte riktigt kompisar ännu.
Trots de så brände vi våran första skiva ihop igår - cykel30:)


Banankaka

Igår kväll exprimenterades det i köket här hemma. 
Jag hade för några veckor sen hittat en nyttig banakaka på en blogg, tyvärr har ja ingen aning om vilken blogg. Ja sprade bara bilden med receptet.. 

Receptet innehöll kokosmjöl, vilket jag bytte ut mot mandelmjöl. Det innehöll även honung, vilket jag bytte ut mot agave. 
 
Jag har inte testat att baka med varken kokos eller mandelmjöl innan och försökte googla mig fram till om mängden blir den samma. Utan några störrre resultat just då, så tog ja lika mycket mandelmjöl som de stod kokosmjöl i recpetet. 
Misstag 1: ja skulle ha ökat mängden mandelmjöl. (vilket ja kom fram till efter ännu mer googlade, efter ja hade bakat klart..) 

Receptet avslöjade inte heller hur länge den skulle vara i ugnen, utan bara att den skulle vara torr när ja tog ut den. Ja ställde ugnen på 15 min, och sen i 5 minuter tilllägg. Efter 30 min tog ja ut den. 
Misstag 2: Den va inte klar.. hade nog behövt i alla fall 10 minuter till. 
 

Så misstagen är avslöjade, här kommer nu receptet (som jag gjorde).
 
3 ägg
140 gram kesella
2 mosade bananer
1 msk kanel (De skulle vara 2, men ja hade inte mer hemma)
Lite agave (ja smkade mig till mängden)
 
1,5 dl mandelmjöl (ja hade lite drygt 1,5)
4 tsk bakpulver
lite salt
En rejäl nypa vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
 
Blanda först dom övre ingeredisnerna till en smet.

Blanda sen dom undre ingerdienserna, och sikta ner i smeten. 
 
Häll alltsammans i en smord och ströad form (smord med kokosfett och sen kokosflingor). 
In i ugnen på 170 grader. 
 
 
Så om det nu inte blev helt lyckat, vilket det inte blev varför delar ja då med mig till er? 
Jo för den har potensial, den hade lite bismak av bakpulver och var alldels för kletig. Men i övrigt så ja den kan bli bra.. Ja gissar på mer mandelmjöl, kanske lite mindre bakpulver? och mer kanel. 
Men ja, jag kommer ge den ett till försök  längre fram. Känns som ett bra alternativ även efter träning:) 
 
  
 

Tiden

Försöker njuta av tiden. Ja har lunchat med mamma i stan, och när hon sprungit vidare tillbaka till jobbet så fastnade ja här. I en fåtölj med kaffet i handen.

I vanliga fall hade ja haft iaf något mer att göra idag, och troligtvis ett träningspass.
Men eftersom ja kännt mig lite krasslig i början av veckan har dagen fått vara obokad - nu känner ja mig "bra" men fortfarande på tok för förkyld för någon fysisk aktivitet.

Så ja sitter här en stund till, för att ja kan:)


Vitmainer

I söndagskväll kom de krypande, eller snarare springande.
Från första känslan av halsont, tills att ja kände mig ganska så däckad gick de en sisådär 4 timmar.
Har tagit mig igenom två korta jobbdagar och ser nu fram emot två lediga. Är genomförkyld för tillfället, men ja tänker att eftersom de kom fort så borde de försvinna fort..

Om det är någon gång kroppen verkligen behöver bra och riktigt mat så är de när man är sjuk. Men är det någon gång jag är så osugen på grönsaker och andra nyttig-heter så är det när ja inte känner mig frisk.
Igår blev de glass till middag, imorse två rostade mackor till frukost.
Men idag bestämde ja mig för ändring, från och med imorgon är de "riktigt" mat igen. Köpte med mig apelsiner hem, så imorgon väntar hemmagjort apelsinjuice till frukost:) C- vitamin bomb!

Nu här ikväll har ja testat att baka med mandelmjöl och agave. Recept och resultat kommer upp under morgondagen.


Socker & mjöl

I fredags när ja handlade plockade jag med mig två nyheter, mandelmjöl och kokos socker.
Mandelmjölet har ja inte använt ännu - men kokos sockret testade jag till gårdagens efterätt.
Nu testade jag ett nytt recept så ja vet inte hur de hade smakat med vanligt socker - men det blev gott. Tog samma mängd och det funkade. Stod att de skulle vara lite caramel smak, men den märkte jag ingenting av.

Nackdelen blir väl priset, för den ganska så lilla påsen betalade jag 26:- . Men ja använder så sällan socker att ja Tycker de funkar trots priset:)


Enkel frukost

Idag blev de en lång sovmorgon och en väldigt lite och enkel frukost, naturell yoghurt med kanel.
Gott men kanske inte så mättande någon längre tid, men det är lite de som är poängen:)

Anledningen? Jag ska strax iväg på brunch.
Några tjejkompisar som ska mötas upp och testa Hagabadets lördagsbrunch. Gissar på att jag inte kommer gå hungerig därifrån..


Det händer saker

Dagarna går i ett just nu, har äntligen en ledig helg framför mig - fullbokad med trevlig-heter, men ledig från jobb.

Så bara en kort uppdatering, kommer ni ihåg att ja för någon vecka sen skrev att ja hade något att berätta?

Nu är pappren påskriva och jag jag kan berätta att ja kommer äntligen börja köra klasser!
Sportlife & cykel klasser är de som gäller:)

Måste rusa, men ja lovar er en lite längre uppdatering i helgen!

Hoppas ni får en riktigt bra helg

Ingefära

Den som följer mig på instagram såg att de igårkväll åts ingefära.
Hade en knasig känsla i kroppen, små frusen hela dan.
Inte alls lust att bli sjuk, så när ja kom hem hoppade ja i mjukiskläderna och bänkade mig i soffan med ingefära (ja i kokat vatten, så de blev som te)
Ville ge kroppen alla chanser att mota de i grind, för ja hade kunnat köra på som vanligt men som sagt - lyssna på kroppen.
Gick och la mig tidigt och sov 10 timmar inatt, och vaknade frisk!

Så när ja kunde genomföra dagens planerade cykel/shape va de med ett extra leende:)


Grit

Ett dygn senare men här kommer mina tankar efter Grit premiären igår.

Det va inte kärlek vid första ögonkastet, precis som Sanna skrev i kommentaren i förra inlägget så kan de nog vara en klass som man behöver ge några gånger.
Innan vi började va rekommendationen att lägga 30-50% av sin kroppsvikt på stången, redan här så har tydligen min hjärna lagt av... Den pinsamma sanningen är att ja tänkte helt fel här. Så istället för den totala vikten så tänkte jag per sida (men insåg de först fyra timmar senare)
Vet inte vad som flög i mig, men ja insåg ju att de va galet mycket vikt och tog bort - men i slutändan hade ja 50% och de va på tok för mycket för mig.

Hela passet blev lite hattigt, ja kände mig galet svag och hann inte riktigt med i alla byten.
Men nu i efterhand när ja har insett mitt misstag så vill jag väldigt gärna ge de en ny chans. För de känns ändå som de är grym träning.

30 min, där ja fick vela en hel del med vikterna - ändå va jag genomsett efteråt. Så ge mig ek vecka eller två, så återkommer jag!


Ibland

Jag överlevde Griten, ska skriva lite längre om de ikväll.
Sen va tanken att stanna kvar i stan - för att möta upp en kompis och gemensamt ta oss till Göteborg running club i Slottskogen. Hennes sambo skulle då ta min väska med kläder och sen skulle ja följa me henne efter, för gemensam middag.

Men kompisen blev sjuk, och tvungen och ställa in. Hon har varit med förut, och ja skulle lite följa med henne, lite osäker på om ja klarar nivån.
Men med sällskap ville jag absolut prova!
Utan sällskap kände ja mig inte lika säker längre..

Ringde Pappa som bor i närheten, och visst kunde ja lämna väskan där. Gick mot pappa när klockan närmade sig, men gick en annan gata mot va jag brukar - dumt beslut. Den va en återvändsgata!
Tiden blev knapp,inget sällskap, de regnade & benen är trötta efter dagens första pass.

Där försvann disciplinen. Istället för att vända hemma hos pappa så fastnade ja i soffan - och här är ja kvar.
(och de regnar fortfarande)


Let's go

Ska äntligen testa Grit, efter att ha läst en del om de är de med blandade känslor.

Har hört många som säger att det är sjukt jobbigt, snart vet jag.


Ny energi

Lång jobbhelg, försov mig imorse, lite kaos på jobbet och på vägen hem ringer syrran.
Kan ja snälla komma dit lite snabbt och kolla på en grej?

"Ja kommer, men ska hem och byta om först. Sen springer ja till dig - måste få in lite träning idag"

Sagt och gjort, snabbt byte hemma. På med Reebook flex skorna som ja på nytt behöver vänja fötter/ben vid.
2 km dit, 2 km hem.

4 km löpning med fokus på teknik, lite höga knän/spark i baken sista biten hem. Avslutade med att köra plankan 3 x1 min.

Och efter totalt en knapp halvtimmes effektiv träningsstid, har ja glömt dagens kaos, och är istället fylld av träningens underbara endorfiner:)


Snabbmat

Många jobbtimmar, vaken tid hemma igår va nog ca 3 timmar - två av dom drack ja te och pratade med en vän.
Efter alldeles för få timmar sömn va ja på jobbet strax efter tuppen imorse. Har varit trött hela dagen, men hela tiden haft siktet inställt på några km lugn löpning efter jobbet.

Ja, tills kompisen skickade ett sms "Har vaknat lite förkyld, vill du ändå träffas?"
Just de ja! Ja hade inte glömt de.. (Bara lite)
Självklart ville ja träffa bästa vännen, men de innebar att vi skulle komma hem till mig ungefär samtidigt. Och ja lovade att bjuda på middag.
Pizza? Men ja va inte sugen på de, istället blev de Cesarsallad.

Här kommer en snabb och helt ok variant.
Köpt en påse färdig Cesarsallad (innehåller isbergssallad, dressing, ost, krutonger)
En påse roligare sallad (ruccola, mache osv)
Gurka
Tomat
Bacon
Kyckling

När ja kom hem så stekte ja kyckling(köpte fryst med den hade hunnit tina) och bacon, delade tomater och gurka och sen va de bara å blanda:)

Till efterätt blev de två sorters melon med vaniljkesella.

Snabbt, nyttigt och ja helt ok middag som tog ca 15 minuter.


Steka ägg

Ibland (eller okej, ganska ofta) har jag "lite" bråttom på morgonen.
Men ja vill ändå få i mig en bra frukost. Dom perioder när ja äter musli på morgonen är de inga problem - då äter ja den med kvarg och får på så sätt i mig protein.

Just nu har ja hamnat i en gröt period, och då är de inte riktigt lika lätt.
När ja hinner så kokar jag ägg (oftast gör ja flera på samma gång o lägger i kylen) men ibland så finns inte som där 5 min som behövs.
Igår slog de mig, att steka ett ägg tar 1 minut. Knäck ägget, gör sönder gulan och låt de ligga en stund.
Ja vill inte ha de knaprigt på morgonen - så ja skippar smöret.

Så dagens tips när tiden är knapp men man vill få protein även i frukosten. Stekt ägg!

Morgonens snabblösning:


Härlig start

Jag har börjat min lördag på bästa sätt!
Först en ordentligt frukost hemma med både gröt och ägg.
Sen packade jag ihop både jobb och träningskläder och har precis avslutat 60 härliga minutrar med cykel/core.

En dusch och sen är jag redo för en lång dag/kväll på jobbet.

Va nog dock lite tröttare än ja trodde imorse, eller vad sägs om kombinationen: Röd sporttop, orange linne & rosa strumpor..


Ibland krävs så lite

Hade tänkt mig en kort löprunda runt lunch idag. 2-3 km i mina lite lättare skor, för att vänja fötterna.
Men så kom något* imellan. Något roligt, men som ändå gjorde att huvudet fick massor att fundera över, så de blev aldrig någon träning.

Shit happens, nu laddar jag istället för ett cykel/core imorgon bitti. Oc tänk va pigga ben ja kommer ha då!

*Ni ska få veta, men ni får vänta lite. En vecka eller två, sen så:)Lyxproblem

Igår gjorde jag en lista - och idag bockade jag av punkterna.

Jag är ganska bra på att göra listor, inte alltid lika bra på att följa dom..
Men idag så gjorde jag de, och har ändå haft en massa tid att göra ingenting & göra de lite höst mysigt hemma. Ganska så skönt, och välbehövligt - men de va riktigt skönt när klockan slog fem.
Då slänge ja ihop en smothie och drog på mig träningskläder och ja åkte in mot stan för ShBam. Roligt, svettigt och armar åt höger när de skulle va vänster;)

Men trots dagens träning så har jag uppenbarligen rört mig för lite - eller så kan de va glassen ja nyss åt (Sockershock) för ja har en massa energi över!

Men de är faktiskt ett riktigt lyxproblem:)


Nyttigt?

Gårdagens löpning var garanterat väldigt nyttigt. Men väldigt jobbig!

Det började ju som sagt med att en gammal vän hörde av sig och undrade om jag ville hänga på och springa någon dag.
Så far so good.
Direkt när jag mötte dom insåg ja att 2 av 3 löpare va helt klart över min kapacitet.
Men det som kändes lite skönt va att det va en till med som inte sprungit alls på flera år, så med andra ord borde ja inte behöva va sist.
Inte för att de egentligen spelar någon roll, men ja jag ljuger om ja inte säger att de va skönt att de inte va jag.

Började springa och tempot låg en bra bit över mitt, men ja tänkte ja hänger på så länge de går och sen tackar ja för mig och släpper dom.
Bara de att vi sprang till Ängården, jätte fina naturstigar. Men med det lilla problemet att trots att jag är född och uppvuxen i Göteborg så har ja aldrig varit där innan.
Så det fanns inte en chans att ja skulle släppa dom - för då skulle ja inte hitta ut!

Efter ca 5 km skulle vi komma till Eklanda, och då tänkte ja att där, där hoppar jag av.
Men nja att säga att vi va i Eklanda va en sanning med modifikation för en som inte hittar jätte bra där heller.. och vi det här laget hade tempot dragits ner en hel del ( eftersom dom fick vänta på oss två som inte riktigt orkade..) Så de va bara att fortsätta.

Plan mark och nedför och ja kände att ja kunde kämpa och hänga på, uppför va ja chanslös.
För något år sen hade ett sånt här pass knäckt mig ( ja hatar å springa med andra, eftersom det är skolminnen av att a l l t i d vara sist) Men nu kändes det helt okej.

Vi springer på olika sätt, och nivåer. Det här va ett grymt pass för mig, ja fick kämpa och låg långt över min bekvämlighetszon.
Det blev tillslut drygt en mil. Stretchade och passade på att handla lite snabbt, fick i min en pucko (lyxig återhämtning) och satte mig på vagnen hem.
Återigen, so far so good.
Väl hemma så insåg ja dock att ja nog hade tagit ut mig lite mer än ja insåg. Ett glas vätskeersättning, två glas vatten och en stund på golvet, sen lyckades ja ta mig in i duschen.

Resten av kvällen spenderas sen i soffan!


Söndagsfrukost

Efter en härlig sovmorgon låg ja kvar i sängen och läste en massa bloggar,länge. Sen gick ja upp och bakade scones:)
Medans dom va i ugnen rörde jag ihop ärggröra och satte igång vattenkokaren.

Sen har ja parkerat i soffan med frukost brickan på bekvämt avstånd - en riktigt söndagsfrukost.

Jag vet att de är torsdag, men ja jobbar hela helgen. Så idag är lite som min söndag!
Snart är de dock dags att ta tag i denna dagen, lutar åt ett Sh'bam pass i eftermiddag och ska ni naturligtvis få höra om gårdagens löppass..


Totalt slut

En vän från min guidetid hörde av sig för någon vecka sen och undrade om ha ville hänga på ett löppass någon dag.
"Vi e några som tänkte dra ihop ett gäng, prattempo och inte så långt"

Här hamnade jag efter de "lugna" passet.
Återkommer så fort ja är lite människa igen..


Löpare?

För någon vecka sen kom ett mail från Göteborgsvarvet, med ett erbjudande om medicinskfotvård.
Elevbehandling på Axelsson för 100:- (ord pris 250:-)

Jag brukar inte gå på fotvård - utan drar filen över dom när de behövs.
Men för 100:- så tänkte ja varför inte, hade dessutom början till nageltrång - så perfekt tajming.
Betalar i kassan och sen kommer en kille och ropar mitt namn.
Obligatoriska med namn och om man har några sjukdomar och sen säger han "och du är löpare ser jag"
Nä eller jo eller va?
Ja ser mig själv som en person som gillar träning. Löpning, gruppträning och cykel men löpare? Nja.
Tydligen springer jag i alla fall tillräcklig för att mina fötter ska bli "slitna" som en löpares.. Så kanske är jag en löpare..?

Perfekt start på min lediga dag i alla fall! I dryga timmen fick naglar och fötter filade och putsade för att sen avsluta med massage.
Nu kan ja till och med visa upp dom på bild


Bananplättar

Middag och lunch blev på något lite dumt sätt kombinerade idag. De gjorde behovet av ett kvällsmål väldigt aktuellt.

Mörkret utanför fönstret gjorde att höst känslan kröp sig på, och ja kände för något varmt att äta.
Något ja åt mycket i våras men som ja glömt lite under sommaren är bananplättar.
Ja har skrivt om dom förut, men så enkelt och så gott så här kommer de igen:
1 banan - mosa
1 ägg

Blanda ihop och stek på hög värme någon minut på varje sida.

Idag dekorerade jag med banan, kokos och lite agavesirap.
Mums!


Svettigt

Det känns som att hösten är här, och eftersom jag under sommaren har bytt gym så är det hög tid att hitta nya favorit pass & instruktörer.

Idag testade jag ett för mig nytt pass, Sats energi - roligt och jobbigt! Konditionen fick verkligen bekänna färg och svetten rann.
Enkel koregrafi, stora rörelser och en hel del hopp. Pulsen stack i taket mer än en gång!
Styrkan på slutet hade ja lite svårt å fokusera - hade tagit ut mig totalt på konditions delen.. Men de blir definitivt fler såna pass i höst!

Dagens träning blev förutom 55 min energi även 30 min powerwalk.

Att byta gym va en ganska stor grej för mig, men när jag idag kunde ta en powerwalk dit och hem i kvällssolen blev jag än mer övertygad att ja gjorde rätt (Hade inte funkat me de gamla, då fick ja ta bilen.

Härligt promenad i kvällssolen


Banan

Det finns många åsikter om just banan, men ja tycker det är en av dom bästa sakerna man kan fånga om man är hungerig men inte jätte hungerig.

Idag hamnar mina jobbraster lite konstigt, att äta lunchlådan 10:30 kändes inte aktuellt. Men med en banan i magen står jag mig förhoppningsvis lite längre än om ja inte hade ätit nåt alls!

Ja åt en banan, bilden är från ett annat tillfälle.


Välja

Vilken underbar helg jag har haft!

Ofta känns de som att jag måste välja vad jag vill hinna göra på en ledig helg. Och ofta slits jag mellan borde/vill/ska.
Jag vill träna, jag vill träffa vänner och sen finns de dom där borde. Så som att städa exempelvis, det är inte kul - men ja vet ju att de känns så bra när de är gjort!

Denna helgen har jag på något sätt fått in allt och lite till. Gårdagen bjöd förutom dubbla träningspass(ett av dom med pappa och farbror)frukost i solen,storstädning och en härlig kväll med god vän.
Idag har dagen ägnats med syster och kusinens son.
En hel underbar dag tillsammans, där vi bland annat åkte och badade. Jag som för många år sen har simmat tyckte de va extra kul att få ta med honom dit, och se honom upptäcka glädjen med vattnet:)

Nu är jag mer än redo för en ny vecka!

Bilder från helgen


Härliga helg

Härligt cykelpass fick börja denna lördag. Inte så sugen på att gå upp när klockan ringde, men tog mig upp och fick ett riktigt härliga pass!

Trodde kroppen skulle va trött, men icke. Energi som aldrig förr :)
Att Göteborg dessutom bjuder på sol, och jag har ätit frukosten i solen gör att de har blivit en alldeles perfekt start på den här lördagen.

Läst på bloggen att det tyvärr inte är lika bra väder i Sthlm, tråkigt med tanke på tjejmilen. Men vi hade ju inte så tur förra helgen här i Göteborg heller - och det gäller att se förbi regnet och göra det bästa av de!
Lycka till ni som ska springa!!


RSS 2.0