På väg

I brist på träning så ska ja istället vara social med vännerna. Så med målade naglar, latte (med extra espresso shot i, som hon bjöd på) är ja på in mot stan!

Dock lockade soffan, mys o en hemma kväll helt galet mycket för någon timma sen.. Men de är ju alltid trevligt när man väl är där.


Fredag

Trots att denna veckan bara har inneburit tre jobbdagar för mig, så känns de otroligt skönt med helg. Ledig helg dessutom:)

Ja har druckit både vitlök och ingefära te dom senaste två kvällarna ( druckit e nog inte rätt ord.. svept i mig, för de e ungefär så gott de e) Vet inte om de hjälper, men de  har iaf inte blivit värre, snarare lite bättre men vågar mig inte på träning idag. Har ju en ledig helg framför mig, som förutom en middag hos föräldrarna imon är väldigt obokad. Skönt.  Men ja hoppas naturligtvis på att kunna träna:)

Ja har tänkt ägna delar av helgen åt å komma ikapp mig med lite läsning, i form av tidningar. Men när de gäller just träningstidningar så har jag har gått igenom flera tränings/hälso tidningar. Jag vill hitta en med bra träningstips, motivation och gärna lite roliga reportage, recept och träningskläder.

Det ja tycker är svårt är att alla är inriktade på att gå ner i vikt.

Nu säger ja inte att ja inte vill gå ner några kilo, men ja vill inte göra de genom att äta bara soppa, eller bara juice eller va de nu kan vara.

Ja gillar Fitnessmagazine, men de är alltid kul å hitta fler,att förnya sig.

Efter att ha prenumerat på Aktiv träning ett tag så tröttnade ja lite på att alla produkttester va bara för killar, så ja ringde upp kundtjänst å sa som de va, och fick då tipset att testa Iform istället. Framförde mina åsiker om att ja övergivit den tidigare på grund av just de med vikt istället för träning. Fick då höra att den är omgjord och ja va övertalad

Häromveckan damp första tidningen ner. (På bilder är också mitt sista prenumerations nummer av aktiv träning)Tyvärr hade den inte direkt ändras, enligt min åsikt i alla fall. Ja har redan sagt upp prenumerationen och kommer istället köpa något nummer Aktiv träning då och då tror ja.

I helgen blir de några engelska tidningar ja köpte me mig hem.

Va tycker ni, vilka är era favorit tidningar?


Dagen

Ja kan varken lägga länkar eller bilder.. så blir inget roligt inlägg idag. Dagen har bestått mest av jobb, med e riktigt nöjd med att ja i förmiddags fick gjort en, och fixade dubbelmiddag igår så en där med en till. Lunchlådor är de vi pratar om alltså. Så ordentlig frukost imorse, och både lunch o middagslåda me till jobbet! Så även om ja inte kunnat träna idag (snälla underbara hals, va frisk imon) så jobbar ja på med dom andra målen (frukost o lunchlåda). Sen hoppas ja på å vakna helt frisk imon, för då kan ja fortfarande få in två pass till å därmed vara uppe i 4 i veckan igen!

*#*#*#*#*#

Vitlök, Ingefära, Te, Glass, C vitamin. Och fingers crossed! (Nej ja har inte ont i halsen, nej ja har inte ont i halsen...)

Tränat

Lunchpass på Sportlife Frölunda, kompisen hade fått veckokort, så ja passade på! Tanken va å testa nya cx, tyvärr va de felskrivet på schemat så de blev core istället. Inget fel på de, men ja vill ju testa cx. Hoppas ja hinner testa ett annat pass innan veckan är över


Hemma

Okej, nu börjar hösten!
I en positiv bemärkelse, träningsmässigt pratar vi nu såklart:)

Även om dom flesta nog har startat sin "höst" för ganska länge sen, så har ja hela tiden haft inte mindre än två semesterresor inplanerade under slutet på agusti tills slutet på september.. vilket har gjort att även om ja försökt, så har hjärnan inte riktigt velat göra höststarten ordentligt.

Men nu. För ganska exakt två timmar sen landade ja på svensk mark igen, även om de känns tråkigt å lämna mitt älskade England och lite tråkigt att de nu "bara" är höst/vinter att se fram emot. Så är de äntligen dax för ordentliga rutiner igen!

Ja har redan planerat in träning imorgon, ska möta upp en kollega och testa nu CX30 programmet:)

Tills dess bjuder ja er på lite bilder från semesterveckan.

Semester som har bjudit på några (2) träningspass, lite nyttig mat, massa mellan nyttig mat, och en del onyttigmat och framförallt en helt underbar vecka med massa kära återbesök, just what I wanted:) Perfekt recept på semester.

             
Första lunchen i London, underbart              Många flingsorter till frukost, frågan va
god sallad! Mer sånt i Sverige tack..            lite, mycket eller mer socker?

     
Mycket (shopping) motion..                  Underbart å kunna springa i korta tights
å på tal om höst..                                Känns som de nog va dom sista två för iår.

     
Älskar Starbucks frappino!
                  Delar av shoppingen, matinspiration
                                                       o ny väska att länga nödvändigheter i träningsväskan

På G

Dagens träningspass, check! Ställde klockan på 7:30 imorse för att hinna med en liten löprunda innan resten av dagen ska bjuda på shopping. Tog mig iof inte upp fören 8, men då mitt kära resesällskap gärna tog en lång dusch å frukost så hann ja ändå ut:) Kvälls människa som ja är tycker ja alltid de e tuffare på morgonen, men 4 km på 27 min blev de iaf. Frukosten e redan uppäten, nu ska ja skynda mig att göra mig iordning - redo för en dags shopping!

Veckans mål

Ja har inte gått upp i rök helt, men när ja inte kan lägga upp bilder o måste skriva allt på telefonen.. Ja då blir de inte riktigt lika kul! Även delar av nästa vecka spenderas på resande fot, men från onsdag är ja hemma igen. Efter nästan exakt en månad med dåligt med träning (semester 1, förkylning, semester 2) så ska ja tillbaka till rutiner:) nästa veckas mål är att komma tillbaka till minst 4 pass/vecka. Sen ska ja även se till att återuppta bra frukostar från o med onsdag. Och lunch låda till jobbet ons-fre! Yes nu e ja på g igen!

Löpning!

4,3 km - äntligen! De blev ingen löpning igår morse, men idag! Gick upp vid 9, åt en halv banan o ett glas mjölk och gav mig ut Blå himmel och sol, gissar på runt 16 grader. Helt perfekt i mitt tyckte och ja fick användning av dom korta tightsen ja packade ner:) Nu blir de frukost, troligtvis lite shopping och allmänt mys här i England.

Kundtjänst

Jag testar att tidsinställa inlägget, för att ni ska få något vettigt inlägg även under semester. Får se om de fungerar.

Jag nämnde för någon dag sedan att ja hade mött på olika kundtjänst avdelningar under dagen och fått väldigt olika bemötande.

Mitt första möte var ett besök på Elixia, jag tränar där sedan flera år tillbaka och är jätte nöjd. Nu hade jag en lite fundering, och ja hade egentligen fel. Men ja ville ändå framföra min åsikt och se vad dom kunde göra.
Efter att ja förklarat bad hon mig vänta så hon fick kolla, och efter några minuter va de hela löst!
Och jag, och även min vän gick där ifrån ännu mer nöjda:) Smidigt skött och två nöjda kunde som kommer föra ordet vidare.

Mitt andra kundtjänst möte blev över telefon, med familjebostäders jour felanmälan då tvättmaskinen tog beslag på min tvätt, klockan va då 22:10 (tvättiden e slut 22, men man får torka till 23) Kan fick då höra att tvättiden va slut, att hon inte kunde hjälpa mig och att ja fick ringa imon klockan 07.
Jag frågade om hon kunde göra en felanmälan så dom fick den klockan 07 (o ja slapp gå upp), men de gick inte. Ja la på å försökte ett tag till själv, men utan resultat. När ja ringde tillbaka och va aningen mer bestämd blev hon arg och sa till slut att skickar en bil..
Så helt i onödan fick hon mig vansinning ( ni fick den korta historien om samtalen) eftersom hon i slutändan gav mig de ja bad om redan första 30 sek av vårat samtal.
Resultatet, ett långt mail till Familjebostäder imorse om incidenten + några till saker jag irriterat mig på.
Så summan blev, hon blev irriterad, jag blev irriterad, och familjebostäder får mer jobb i form av mitt mail.

Tredje kundtjänsten blev Securitas, de va dom som skulle komma å befria min tvätt. Men dom kom aldrig på kvällen, och ja som redan va irriterad orkade inte längre bry mig och gick o la mig. När ja vaknade vid 08, hade ja två missade samtal där "dagen" tagit över och sett ett oavslutat ärende och ville ha kontakt me mig.
När ja 30 min senare precis missat deras tredje samtal, går ja till tvättstugan och då är dom där!
Han ber så jätte mycket om ursäkt, men ja förstår ju också att de inte är hans fel att hans kollegor inte kom dagen innan. Så ja som kund fick ett ok intryck tack vare dag personalen. Men däremot fick 2 av deras kollegor en sämre start på dagen när dom fick börja med "gårdagens skräp".

Så vart ville ja komm me det här? Ja vet inte riktigt, ja jobbar själv med kundtjänst och de va nog därför ja tänkte på de. Med kanske är de skillnaden i att gymmen måste vara rädda om sina kunder eftersom konkuransen är hård, medans bostadsbolagen vet att dom har flera hundra söknande till varje lägenhet och kan därför behandal sina hyresgäster lite hur som. För mest trolig säger ja ju ändå inte upp min lägenhet, eftersom de är så otroligt svårt att få en ny.

Gå,gå och gå.

Jag är på plats i England, och idag skulle ja ha haft en stegräknare.. Jäklar va vi har gått! Imon tänkte ja testa kroppen, en liten jogging runda innan frukost. Ja brukar ha svårt att träna innan frukost, men de är ända smidiga lösningen imon - så de får funka:) Eftersom ja uppdaterar via vanliga sidan, fast via telefonen kan ja tyvärr inte få upp bilder. Men hoppas på att kunna få upp någon bild på onnsdag

Semester

Veckans mål kom till användning idag.

Väskan är packad
Handbagaget är packat
Disken diskat, och det är iordning plockat och sorterat.

Däremot är inte golven dammsugna och tvättade.. men väskan e packad, det är de viktiga. Och de känns helt ok städat hemma:)
Nu sitter ja i soffan, målat naglarna och slappar en stund innan ja ska sova.

Blir till att gå upp ganska tidigt, några små saker å fixa med innan vi åker!

Väskan e packad... å i den ligger löparskorna. Ja kunde inte låta bli, förkylningen är bättre, nästan helt bra och ja hoppas få använding av dom.

Till och från gymmet jacka

Jag tänkte tanken förra vintern, men sen tänkte ja ändå inte riktigt på de mer fören Spark i baken tipsade om lite höst kläder och nämnde just de här att den här jackan fungera bra som till å från träningen jacka.
Ungefär hälften av gångerna ducshar ja på gymmet efter träningen, och då är de ju bara att ta på sig vanliga kläder å jacka igen, men för dom gångerna när ja väljer att åka till å från gymmet och duscha hemma så blir de ju i slutändan lite väl svettigt att ta på sig den vanliga jackan över linnet varje gång..

Så idag gjorde jag slag i saken, denna jackan på hm och den kommer att få fungera som till och från gymmet jacka, och även som promenad jacka:)


Dagens i landsproblem va att ja hade beslutsångest över vilken storlek ja skulle ha.. 38 satt lite snyggare, och va mer perfekt längd i armarna - men de va lite för tajt för att vara en jacka.. så de slutade med att ja tog en storlek större, så kan ja ju få plats med en go hösttröja under dom månaderna de behövs:)


För få timmar

Senaste dagarna har inte mina dygn haft tillräckligt många timmar. Så nu har ja vad som känns som en miljon saker att fixa. Ja har 12 h på mig tills ja ska åka.. å helst ska ja sova några av dom.

Ja hoppas på ett längre och vettigare inlägg senare ikväll, men just nu måste ja börja packa min resväska & röja upp här hemma. ( Vill alltid ha de städat när ja ska iväg, så ja kommer hem till ett rent å fint hem)


Dagens frukost.  Försov mig imorse, hann s...

img_8457 (MMS)

Dagens frukost.  Försov mig imorse, hann som tur är i tid ändå, men frukosten fick bli på jobbet!


Veckans mål

Jag kör vidare på iden som Soffans kör på, att ha ett mindre mål för varje vecka.
Jag har grunnat länge på nästa veckas mål, ja kommer ägna större delen av veckan på resnade fot. De naturliga hade varit ett träningsmål, men med förkylningen kvar så blir de uteslutet. Mat blir både svårt och de vill ja inte heller ha, semester vill ja äta precis de som ja känner för!
Men så kom de liksom av sig själv målet, när ja skrev de förra inlägget. När jag tänker en negativ tanke, om något som jag ändå inte kan göra något åt - så ska ja vända den till något positivt! De får bli nästa veckas mål:)

 vardagslyx är de bästa! (även fast just denna bilden är från tidigare i våras)

Förra veckans mål gick sådär. Torsdag, fredag gick helt okej, men tyvärr blev de inget bra i helgen.. jobbet kom i mellan och det är precis dom dagarna jag behöver bli bättre på. Men ja har svårare att motivera mig att äta bra när jag inte kan träna. Så nu kör jag en veckas semester och sen när ja kommer tillbaka så blir de nya tag!

Regn, regn och mera regn.. Många gillar in...

img_3585 (MMS)

Regn, regn och mera regn.. Många gillar inte hösten, men jag kan tycka den är ganska så mysig. Man kan ta på sig en tjock tröja, tända ljus och se på en film på sin lediga dag.e  Ett skönt byte mot sommaren när man vill ut och hitta på saker varje dag. Men också att få vara ute och springa och se färgerna skifta på löven, eller när regnet öser ner och man är på väg hem till en skön dusch!  Jag ska bli bättre på de här, att se de positiva i saker man ändå inte kan göra något åt!


Har just avbokat morgondagens Hot yoga. Nä...

img_7682 (MMS)

Har just avbokat morgondagens Hot yoga. När jag bokade den, i tisdag trodde jag inte de skulle vara några som helst problem - så fel man kan ha.  Igår köpte jag min första produkt ifrån superfruit. Ja tänker att den här i smothies kommer bli gott, testar imorgon tänkte jag!


En helt vanlig söndag. De händer inte myc...

En helt vanlig söndag. De händer inte mycket idag, ja fick en massa timmars sömn, men va ändå trött när ja väl va tvungen att gå upp. Men ja räknar ner nu, två dagar till sen ska jag ägna kommande vecka i England! Hade sett fram emot de länge nu och de kommer bli så roligt:) Hade tänkt plocka med mig skorna och gå ut å springa på morgonen, men förkylning är envisare än envisast och kanske gör ja bäst i att lämna skorna hemma och ge kroppen några dagar extra.


Zzz

År tröttare än tröttast, på ett sådär jobbigt och segt sätt.
Förkylningen hänger envist kvar och den här tjejen beskriver väldigt bra exakt hur frusterande den här ofrivilliga träningsvila börjar bli.
Ja har kommit hem från jobbet, tittat på disken och hamnat i soffan. Ja ska stänga av både dator och tv strax och lägga mig och sova min skönhetssömn.

Ja har sovit någon timme för lite större delen av veckan.
Jag avundas folk som bara behöver 6 h per natt ( va mycket tid ni måste få?) Jag är som ett barn, 7 fungerar men helst 8 h om natten är perfekt. Sen säger inte kroppen nej till 9 o 10 heller då och då, men de är mer lyx än en än nödvändighet:)
Så inatt ska de bli välbehövliga timmar, så hoppas jag på att vakna full med energi och hinna med en del måste innan ja ska infinna mig på jobbet strax innan lunch.

Dålig matplanering, leder till dåliga (men...

img_4351 (MMS)

Dålig matplanering, leder till dåliga (men helt nödvändiga för att få något gjort) matbeslut sista timmen på jobbet.


Frukost, även om de va några timmar sen.  ...

img_9440 (MMS)

Frukost, även om de va några timmar sen.  Dagens frukost intog på café, tyvärr hade dom inte så stort utbud så de blir bara halvt godkännt, om man tänker på mitt veckomål. Igår fick ja vid flera tillfällen prata med kuntjänst, 3 ställen närmare bestämt och slog av hur olika bemötande man kan få, och vilka effekter de har på hur ja ser på hela företaget. Ja ska jobba några timmar, sen kommer ett lite längre inlägg om just bemötande. Så länge hoppas ja ni har en bra lördag, tränar ni idag?


VarvetIdag när jag kom hem låg den där på hallgolvet

Det va ju de där med saker man kan "råka" göra sådär runt midnatt när man e sjuk å uttråkad.
Egentligen va de ganska planerat, jag behövde bara bestämma mig - å de gjorde jag då.
Men ja tänkte ni kan få den lilla historien om Göteborgsvarvet från början.

Jag har tränat till och från i många år, men att springa har aldrig varit min grej. Ja har skyllt på de mesta, så som att ja väger några kilo för mycket, till att ja har fel kroppsbyggnad och ja allt annat man kan komma på. 2 h spinning - gärna! 2 km löpning - döden. Men ändå fanns tanken att ja någon gång skulle springa Göteborgsvarvet, helst innan ja fyllde 28 ( å va just de kom ifrån vet ja knappt). Så förra hösten satt ja hemma en kväll å tänkte, å kom fram till att ja tränat väldigt regelbundet och legat på ett snitt på minst 3 ggr i veckan i ca ett år. Så va de någon gång ja skulle ta tag i löpningen så va de då kändes de som.
Sagt och gjort, ja anmälde mig, skrev ut de på facebook (då e de svårare att backa ur sen). Lät hösten gå och bestämde mig för att från och med januari springa 2 ggr i veckan, å sen öka upp de till 3 gånger efter ca 2 månader.
Målet va hela tiden att ta mig springande (joggande) runt, inga tidskrav mer än att klara "repet".
Löpträna gjorde jag, även om de sällan blev 3 ggr. 2 km blev 4 och 8 och 12.
Några veckor innan loppet fick ja lite panik över att ja aldrig sprungit längre än just 12, och gav mig ut och sprang 16 km, och drack under tiden ( vilket ja aldrig gjort innan, men insåg att de va bra att ha provat de)
Varvet kom och ja tog mig runt, ja sprang hela vägen, drack på varenda kontroll och kom i mål efter 2:26.
Ja gjorde de! Men tyvärr kände ja inte den glädjen.. ja e för mycket tävlingsmänniska och va inte alls nöjd me tiden.
Någonstans hade ja hoppas på att gå under 2:15 men hade insett redan innan ja startatade att de inte skulle hända.
Efter loppet mådde ja bra, stel som en pinne på kvällen men i övrigt inga problem:)
Ja har fortsatt springa till och från sen dess, och utan att ja insett de så springer ja sällan under 4 km längre men heller inte ofta över 8 - innan ett löppass har ja fortfarande tanken att de e ju "så jobbigt" att springa..  å varje gång ja e ute tänker ja att "nä de e ju inte de längre".
Men tiden, den har alltid legat där å gnagt, å ja som bara skulle göra ett varv insåg ganska snart att ja ville göra ett till..
Så anmäld är jag, därav tidningen som låg på hallgolvet när jag kom hem. Jag är inte realistisk, men ja ska vara ärlig.
För att ja ska vara nöjd när ja kommer imål så ska ja in under 2 timmar!

De är dags å börja träna tror ja..

Dagen har börjat med födelsedagsfirande.  ...

img_9198 (MMS)

Dagen har börjat med födelsedagsfirande.  De blev en tidig start idag, lite för tidig för att sömnkontot ska vara helt glad, men när någon fyller år så är de självklart frukost på sängen.  Utanför e de blå himmel, och i eftermiddag blir de promenad!


Kvällens mjölksyra

I brist på mjölksyra på vanligt sätt, får man ju skaffa den på annat sätt..Har sen ja flyttade in för ett år sedan ångrat mitt val av att inte ha taklampa i vardagsrummet.. min tanke va att ja har massa punktbelysning.
Men nu när de återigen börjar bli mörkt på kvällarna och ja råkade hamna på Ikea idag mellan två olika saker så passade ja på.
Efter lite mjölksyra, ett samtal till supporten (=pappa=) så lyser lampan så fint!

Längtar efter mjölksyran i benen på ett spinningpass, med de får vänta. Däremot väntar långpromenad efter jobbet imon! :)

Fika eller kaffe  Ja har kommit på att ja ...

img_3563 (MMS)

Fika eller kaffe  Ja har kommit på att ja dricker mer kaffe när jag inte tränar, saknar energi kickarna från träningen så de är säkert därför! Idag är förkylningen ännu bättre, men tyvärr inte träningsbra. Istället för träning imorse mötte jag upp en vän utanför en "simhall"(läs en liten pool) de va inte vi som skulle simma utan minivännen på 3 mån, han uppskattade de inte jätte mycket - men de fick mig att tänka på simning. Har tränat simmning för 10 år sen, men sen ja slutade simma har ja inte varit många gånger i simhallen. Gjorde ett försök förra hösten, men när man inser hur otroligt mycket man tappat så tappade ja även motivationen, men idag föddes tanken att ja kanske ska ge de ett nytt försök i höst?


Rosa

Att dra igång en träningsblogg och sedan gå och bli genomförkyld, va inte planen. Men ja lovar er, snart är ja igång igen å då blir de lite fler inlägg när ja kan dela med mig av träningspassen!

Så länge nöjer ja mig med att titta runt på olika roliga tränings tillfällen framöver

Rosa dygnet
Jag fick upp ögonen för de här roliga eventet (och en väldigt bra och fin tanke!) redan förra året, men på grund av olika anledningar kunde ja inte gå. Jag tycker det är lite extra roligt att det är i Göteborg, dom flesta träningsträffar, bloggträffar osv är ju i Sthlm. Absolut inget fel med Sthlm, förutom att det är väldigt långt ifrån Göteborg:)

Iår tänkte ja ändra på de, ja har i och för sig uppbokat både lördag och söndag - men just med de här så spelar ju de ingen roll. Jag får helt enkelt boka riktigt sena pass, och kvällsmänniska som jag är så kommer de bli riktgit bra!
Ja ska kolla runt lite på exakt vilka pass de blir, tror de får räcka med två pass eftersom ja kan gå tidigast 22 och behöver vara uppe å redö för söndagen redan vid 8.
Någon mer som ska gå?

Lunchen

Lunchlådan blir lite roligare att plocka med sig till jobbet med den här fina påsen ja hittade igår

Update: Ja är fortfarande inte riktigt kompis med iphonen när de kommer till att uppdatera bloggen! Bilden kommer iaf här


Frukost


Min dag idag blev inte riktigt som planerat, min telefon valde att helt plötsligt dö.. stendö. Gick på inget sätt att få liv i från ena minuten till andra. Så ny telefon har införskaffats å ja tycker ja e hyffsat teknisk men misslyckades totalt me de här - å har nu inga av mina gamla kontakter kvar.. suck. Men ja kan inte göra något åt de, så väljer å försöka se de som en mini nystart istället. Nummren ja använder å vill ha, kommer ja se till att få tag på:)

Har funderat över mitt mål för veckan.  Nu e de ju bara halva veckan kvar men de blir en lagom start, ja ska under resten av veckan äta en bra frukost VARJE morgon.
De senaste året har ja jobbat med att äta frukost varje morgon, å de har tagit tid men nu är ja iaf oftast hungerig när ja vaknar och lämnar aldrig hemmet utan att ha stoppat åtminstone något i magen.
Men vad ja stoppar i mig varierar, vissa dagar blir jätte bra med smothies å äggmackor eller yoghurt me kesella å egen musli och te, men vissa blir pinsamt dåliga. Ett glas oboy och en dubbelmacka med endast smör har inte många gram protein i sig, och de märker ja tydligt när ja e hungerig 1 1/2 h senare. Så ändring på detta, resten av veckan ska de bli BRA frukostar:)


Mål

Tisdag och ingen långpromenad. Förkylningen blir bättre men de går låångsamt, så ingen träning och inte ens en långpromenad, men snart så hoppas ja träna igen!

När ja inte tränar har ja ju som sagt en massa tid över, och har läst en hel del bloggar ( de gör ja i vanliga fall med, men lite extra nu) och när ja läste detta inlägget gillade ja de skarpt!
Ja har funderat en del över vad mitt mål med träninge är nu i höst, men inte kommit fram till något konkret.
Det var först förra hösten ja började tänka tanken på mål med träning, och vårens mål blev självkrivet - ta mig runt Göteborgsvarvet. Aldrig sprungit mer än 10 km innan så de va något att bita i, och ja klarade det:) Men som sagt hösten.. kommer inte fram till något bra, ja har redan två mål för våren och dom tar lite grann upp tankarna redan nu.
Så när ja läste Soffans inlägg så kändes de så lagom. Mitt mål denna hösten blir att klara mina veckomål!

Vad det första bli ska ja berätta ikväll.

Superfood

Har de senaste året blivit mer och mer intresserad av vad det egentligen är jag stoppar i mig. Jag äter fortfarande en del godis och läsk och en hel del mat med E nummer i - men ja är medveten om att ja äter de, de va ja inte innan. Och ja tänker mer och mer på de när ja handlar och försöker välja alternativen med minst tillsatta ingridienser, Träningsglädje har på Facebook skapat ett event denna veckan där man ska inspireras av varandra med bra recept.

Superfood är fortfarnade nytt för mig, men intressant. Va inne på en hälsoaffär idag och då de som sagt va väldigt lite folk började ja prata med en i personalen om just detta.
Hon verkade kunna en hel del, sen va hon mer extrem än vad jag någonsin vill bli - men vi pratade en stund och precis när ja skulle gå fick ja en broschyr med Superfood recept som dom precis fått. Den är ju ifrån Superfruit, så självklart är deras produkter med i alla recept, men ja blev lika glad för de!

Ja ska bläddra i den, samla insperation ifrån Tränigsglädjes Facebook sida och lära mig mer och hur kroppen mår bra av att äta:)Och för er som vill hitta den, så borde ju dom flesta återförsäljarna ha fått den, gissar jag.
(Det finns recept på allt ifrån Smothies, kladdkaka,Proteinbars mm)
Update: man kan ladda ner den här

Tid


Ja har helt plötsligt väldigt mycket tid, ja e inte frisk nog för å träna men ja är lite för frisk för att bara ligga i soffan.
Så idag har ja ägnat någon timme i lite affärer.. de blåste o regnade på tvären här i Göteborg i eftermiddag, vet inte de va därför men ja va nästan själv i butikerna!
Fastnade såklart lite vid träningsväskorna.. lyckades inte hitta Pumpa väskan från igår, men hittade två olika Nike väskor som skulle kunna fungera..

     

Men ja ska försöka hitta den rosa väskan innan ja bestämmer mig:)

Träningsväskor

Ja letar alltid efter anledningar till att köpa en ny väska.. o nu har ja börjat leta efter en ny träningsväska.

Ja övergav min sportbag för typ 2 år se, å  har sen dess kört på en vit "skin" väska i fyrkantigmodell.. mest för att ja tycker de såg lite tråkigt ut att gå runt med en sportbag dagarna i ända.
Men nu lutar ja tillbaka mot en sportbag, den har många fördelar ( flera fack, tåligare matrial osv) o  har tittat runt lite
Den här har ja hittat på Pumas hemsida, gillar att den e lite tjejig och dessutom har ja fastnat för rosa å de kriteriet uppfyller den ju..
Men tycker de e svårt å beställa när ja inte sett den, får se om ja kan hittat den i någon affär i veckan och kolla in den närmare!

Bilden kommer inte med av någon andledning, men klicka på länken så ser ni de
Loading...

Ny dag

Testar att uppdatera från telefonen. Förkylningen har fortfarande grepp om mig, dagens nyhet e att ja kan äta allt eller inget - spelar ingen roll då ja helt tappat all smak! Men som sagt, de kan bara bli bättre. PÅ tisdag e ja ledig o då siktar ja på att vara frisk nog för en lång promenad:)

Förkylning o mat

Precis som ja va rädd för, så blev halsont o feber en förkylning. Världens värsta förkylning, om ja nu får klaga lite..
Men nu har den iaf brutit ut ordentligt ( tack för de, för aj va ont överallt ja haft innan de) så nu kan de ju bara bli bättre!

Men något som slog mig igår, när ja tränar som vanligt så äter ja hyffsat okej. Håller ganska hårt på lördagsgodis, och även om de finns mycket kvar att önska angående hur ja äter så kunde de va värre också.
Men så blir ja sjuk, eller iaf inte tillräckligt frisk för att träna - och då plötsligt äter ja all skit i världen..
Okej de va kanske lite till överdrift, men ja har hinkat x antal dl cola zero dom senaste dagarna, både en och två choklad bitar har slinkit ner. Egentligne är ja inte sugen direkt på någon mat, men inser ju att de behövs.. men varför sätter ja i mig godis?
Är de fler än ja som har så här knasigt beteende? 
Man tycker synd om sig själv " å kan lika väl äta onyttigt när ja ändå inte kan träna" tänk.. Vilket ju är helt ologiskt egentlingen.

Ja tänker på de, å så tar ja en choklad bit till - för ja e ju faktiskt förkyld!Inte godis, men dom har hjälpt mig att ta mig igenom jobb dagen idag!

Är det någon gång?

Är de bara jag, eller är de just när man inte kan/får träna som man vill göra de som alldra mest?

Ja tränande senast igår. Men inser att med en dålig hals och troligtvis en förkylning som är på väg att bryta ut så kommer de ta x antal dagar innan ja får träna igen.
Ja spenderade just en veckas semester och fick då inte till ett ända träningspass - visst kliade de lite i fingrarna då me ( men de va ändå inte rikgit säkert å springa där) så e de inget mot va de gör nu!

Nä nu bestämmer vi att de här ska gå över lika fort som de kom!


Soffläge

Jag lovade ju er en uppdatering om Hot yogan ja va på i måndags.
Hade egentligen inte planerat för de passet, men när syrran lyckats få me sig pappa så kände ja att ja lika väl också kunde gå. Å ja tror verkligen att ja ska ge den en chans, ska försöka få till ett pass i veckan med start i Oktober!
Igår kväll gick ja på ett härligt step o styrka pass - å de va helt underbart! Ja älskar verkligen stepp och även om ja hamande lite dumt i salen igår ( så ja inte så tränaren) så gick de riktigt bra :)
Men så igår kväll kände ja lite skav i halsen.. trodde inte de skulle bli något eftersom ja hade tränat å de kändes bra.
Men så imorse, feber å halsont. Så idag e de sofflänge och så hoppas ja på att känna mig tillräckligt frisk för jobb imorgon. Träningen får nog tyvärr vänta några dagar

Semester

Semestern gick fort.
Sedan söndag kväll e ja tillbaka i vardagen och ska även tillbaka till vardagen va de gäller träning.

Ska lägga in lite bilder ifrån semester och uppdatera er om min träning i 37 grader värme som skedde igår.
Men först, lite mer sömn - imon är stora "komma ikapp dagen"

RSS 2.0