Bästa passet!

Imorse tog jag mig upp och var på plats klockan nio för att träna.
Torsdag morgon är de ett Aerobic med styrka blandat, det är ett pass som finns flera gånger i veckan, men de är just detta som är SÅ bra:) Bästa instruktören helt enkelt, de e "lagom" svårt/enkelt och ganska så personligt.. Trots att vi kanske är runt en 25 personer så vet hon namnet på dom flesta:)

Nu går ja inte på de varje torsdag, men idag blev de av å de va så kul!
Imon blir de veckans sista pass, har öst på med en del träning nu i veckan. Ja misstänker att även om spring skorna får åka med i resväskan att de itne blir såå mycket träning nästa vecka, så imon blir de (förhoppningsvis = om ja orkar upp) BP innan jobbet.

Nu ska ja packa klart min resväska.
Gonatt

Allt på samma gång

Jag ska spendera nästa vecka, med start i helgen på lite varmare bredgrader. Klagar absolut inte på de, utan ser väldigt mycket fram emot å förlänga sommaren med lite sol och värme..

Men, under denna vecka går tydligen "allt" som ja hade velat va me på. De börjar med Midnatsloppet Gbg nu på lördag kväll, på onsdag är de Iformloppet  Nästa helg är det Tjejmilen  på lördagkvällen i Sthlm, det är även Super saturday ( även om just de inte kändes som något för mig, iår)
Nu är de inte så att ja hade velat göra alla tre.. men Midnattsloppet och tjejmilen hade ja gärna sprungit.. å när ja insåg att ja missade dom börjrade ja leta efter annat, å insåg då att iform också går under samma vecka.

Så nästa vecka ska ja njuta av varenda minut av sol och värme och härlgit sällskap. Nästa år ska ja inte boka in semester just under vecka 35!

TRX

Har haft en sån där riktigt bra ledig dag:) Inte bra som i slapp å skön, utan bra som i fått en massa gjort å de känns så bra!
Vaknade före klockan av att telefonen ringde, jobbet. Men här blev inget jobb idag - däremot va ja pigg så bestämde mig för att gå upp ( bäst å kolla så ja inte va sjuk.. för NÄR händer de att ja går upp FÖRE klockan ringer?!)
Slutade iaf med att ja hade storstädat lägenhet, gått ut med återvinning, ställt in cykeln i förrådet och istället tagit ut resväskan och förberett lunch innan klockan slog 12:)

Eftermiddag spenderas i fint sällskap, och på kvällen gav ja TRX en ny chans.. Ny chans som i att ja har gjort de två ggr förut, å ja e ganska övertygad om att de e grym träning och säkert ganska mycket vad min kropp behöver.
Men så e de det där med att börja med något nytt, ja som tycker ja e hyfsat strak e plötsligt väldigt svag. Men ja ska försöka få in några pass i höst, kanske inte riktigt varje vecka men iaf då och då!

Trots att de inte blev något blogg inlägg igår så hann ja med träning, igår blev de styrka på gymmet. Något ja måste bli bättre på.. kanske ska investera i några PT timmar? Får väl se fram i oktober.

Nu ska ja avverak två jobbdagar och två träningsapass - sen ska resväskan komma till användning.

I did it.

Jag tog mig ut.

Grundtanken med dagen var att ta mig till gymmet efter jobbet, men vid lunch när ja såg den klarblå himmeln ute så började tankarna att de kanske skulle bli en löprunda istället?

När ja slutade jobba och solen fortfarande lyste, va valet gjort!  
Väl hemma va ja såå hungerig men äta middag å sen vänta på att gå ut å springa va inte riktigt ett alternativ (då skulle ju solen va borta)
Så en halv banan och ett glas mjölk senare stack ja ut.
4,3 km blev de idag.
Kroppen va nog i ärlighetensman fortfarande lite sliten efter helgen, och framförallt att den fått helt kass mat både igår och idag!
Men de gick ändå bra, och jag är nöjd att ja tog mig ut:)

                                        
Man måste njuta av dom här dagarna:)                                 Dagens outfit, nike tröja +
                                                                                         strumpor skor, tights craft 
                                                                                         o min älskade garmin klocka:) 
                                                                                      


Man ångrar aldrig ett gjort pass

Efter 10 h på jobbet, mat som varit mer föda än något som håller mig mätt - så e ja hemma trött och hungerig.

MEN löppass va planen, å den ska ja hålla mig till - sen när ja kommer hem igen så ska ja äntlinge få äta min grillade kyckling ja köpte me mig hem!

Zumba


Har varit en såndär knas dag idag, ni vet en sån där de bara inte känns helt hundra.
Men träning har de blivit, 2 h närmare bestämt (1:45 fokuserat) Blev 30 min på Crosstrainen, följt av 30 min i gymmet, å avslutade de hela med 1 h Zumba.

Zumba, ja kan inte riktigt bestämma mig vad ja ska tycka om de som träningsform. Budskapet är ju att alla kan göra de.. men ja som ändå inte har några problem på vare sig step eller aerobic ( men absolut inte är någon dansare) tycker de e svårt. Ja vill bli mer trött å mer svettig.. men mina höfter vill inte röra sig så mycket som dom gör på instruktören..
Ja får väl se om de blir fler gånger, är inget ja kommer göra varje vecka. Men ibland finns de inga andra pass som passar och när man inte riktigt har motivationen för att träna på egen hand blir de ändå ett bra alternativ:)

Imorgon planeras de träning, å även lite trevligheter på kvällen = så de blir vilodag på söndag, men förhoppningsvis men en skön promenad ( om vädret tillåter)

Byxorna från gårdagen fick faktiskt stanna kvar hos nike, än så länge.

Höst?

Efter gårdagens planaderade vilodag, så va tanken att börja dagen med en timme puls& Stryka.
Kroppen ville någon annat, för när ja vakande kvar över sju, så kände ja mig helt ur form.. inte bara lite trött utan på gränsen till sjuk.
Gick och la mig igen, vakande 3 h senare som en ny människa. Tyvärr ingen träning, men glad över att vara frisk:)

Plan B för dagen blev därför en löprunda efter jobbet. Slutade 20 å tänkte hinna med några km innan de blev mörkt, men tyvärr fastande ja på jobbet till 20:30 å va inte hemma fören 21.. å då kändes de lite väl sent. Det är väl tyvärr ett tecken på att hösten närmar sig.. Ja vet dagarna när ja varit ute vid 22:30:) Men de va några veckor sen!

Så istället för träning har ja ägnat kvällen åt att surfa runt bland träningskläder på nätet.. Det är i ärlighetens namn inte så att ja behöver några nya, men de e ju alltid roligt ändå:)
Sen skulle ja kunna godkänna för mig själv ett par nya trekvarts tajt till inomhusträning + ett par vintertajts..

 
Nike Be Fast Women's Nylon Training Capris
Hittade dom här byxorna (på rea) på Nikes hemsida, ja äger nästan bara svarta byxor, med undantag för ett par ascis ja köpte för några veckor sedan.. men dessa kanske så få göra ascis byxorna sällskap?

Hallå?!

Till dig som har tagit min tvättid:
Det finns en andledning till att man BOKAR en tid och sen går dit just då, i mitt fall har ja en jäkla massa svettiga träningskläder som absolut behöver tvättas. Sen finns det även en hel del överig tvätt,men just träningskläderna har pasaer "bäst före" och är i ganska så akut behov av en tvättmaskin.

Bara så du vet till nästa gång!

Va alltså uppe med, eller faktiskt innan tuppen idag för att tvätta. Inte de roligaste men absolut nödvändigt.
Kommer till tvättstugan 07:05 (tider börjar 07:00) å då har någon tagit min tid. Ja blir så förbannat trött, kan man inte bara hålla sig till sin egen tvättid? Den som va på gymmet samtidigt som mig igår kan säkert bekräfta att mina sporttoppat är i ganska så akut behov av en tvättmaskin..

För övrigt tror ja de blir en vilodag från träningen idag, ska nog försöka få in lite vardagsmotion genom att ta cykeln till och från jobbet:)

Hem igen

Hade ganska gott om tid mellan jobbet å träningen idag, så bestämde mig för att äta middag innan träningen. (Slutar ofta med middag vid 21:30 annars.. å de e ju mindre bra) På något sätt slutade det iaf med att ja hade lite halvbråttom för å hinna..
Bytte om hemma, men de kändes som något saknades när ja väl gick hemifrån. Gick i huvudet igenom: Träningskort (Check) Vattenflaska (check) Körkort (Check)

Små springer in på gymmet 5 min innan klassen börjar, in till skåpet, av med skorna.. F*N! Ja har helt glömt träningsskorna hemma. De va bara att vända, hem å hämtade skorna ocha tillbaka igen. Bara för att inse att de inte blev någon puls å styrka idag, eftersom den börjar för en kvar sen när ja väl kom tillbaka.
Tittade vad som fanns, å bestämde mig för 30 min spinning innan Bodypumpen (BP hade ja tänkt köra efter Puls&Styrkan) Å inser ju då att ja inte har spinningskorna me mig.. Som tur är går de ju att köra med "vanliga" skor. (Att ja sen fick byta cykel två gånger för att att dom krånglade, å hamande på en tredje cykel som bara kände fel.. de tar vi en annan dag)

Så summan blev 30 min spinning och 60 min Body pump.

Har kommit hem å slängt ihop en smothie som lite kvällsmål å snart blir de sängen. Imon är de tvättid.. å de behövs verkligen kan ja lova. Träningstopparna är inte så fräscha just nu..Innan träningen, Nike linne och gamla träningsbyxor utan märke.
(Kaoset på golvet ser ni inte.. )


Löpning o Cirkel

En utaming för mig har varit att få till träningen, även dom helger som jag jobbar.
Å äntligen fick ja till de, gymmet i lördags och löpning igår. Efter en lång jobbdag åkte jag bara hem å hämtade träningskläder å åkte iväg till landet. (Känns mer lockade att springa där på kvällen än här hemma)
Regnet ÖSTE ner hela vägen, och ett tag såg min löpning ut att vara väldigt långt borta..
Men ösregnet blev till duggren run 21 å de va hyffsat ljust, så med kepsen på (ja passar inte i keps, men de är toppen mot regn i ögonen) fast utan ipoden (tror inte den hade uppskattat regnet..) stack ja ut.
4,5 km senare kom ja hem, flytet kände som de kom sista km - men ja valde att avsluta på topp å kom hem precis innan ösregnet återkom!

Idag blev de låång sovmorgon och en väldigt lugn dag, åkte tillbaka till stan lagom för att hinna till tränigen. Uppvärming på crosstrainen och sen mitt livs första cirkel pass. Va med som sällskap, men de blir defitivt fler gånger - men med längre tid på crosstrianen innan.


Försöker ladda upp två bilder.. men antinge strejkar datorn eller kabeln - fungerar gör de inte iaf! Nu fungerade de


Världen bästa keps mot regn  o bild från träningen. Nike på fötterna byxorna e gamla favoriter från Casall, å linne e nytt - men även de från Casall.


Konvent?

Jag började titta på dom för något år sedan, och redan förra hösten va ja väldigt nära att gå på Theconvention. Men då va de både pengar men framförallt de att ja inte ville gå själv som satte stopp.. Men ja ångrade mig i efterhand.

Så frågan blir, är det iår de ska hända. Mitt första konvent..
Såg att anmälan e släppt nu, ska ja eller inte?

the Convention 2011 blogg
www.theconvention.se

Mål me träningen

Ja svamlar lite efter ett mål med träning.
Göteborgsvarvet var vårens mål, och ja har väl ett litet mål klart för hösten också ( eller ja ganska stort) Men det är lite svårt att träna efter.. Ja ska avslöja va de är i slutet på veckan.

Trots att ja tränar lite utan ett klart mål så flyter träningen på bra, va galet trött när klockan ringde imorse men tog mig ändå iväg.
Reslutatet blev 15 min uppvärming på Crosstrainen och 45 min styrka.. inte jätte seriöst direkt, men gick igenom kroppen i snapp takt.

Det här att ta sig iväg även om de inte riktgit blir som man tänkt, är för mig en stor del i att få upp antalet pass per vecka.
Jag är lite en svart eller vitt person när de kommer till träning, eller har varit. Har ja tänkt va på gymmet 10, å ha 1½ h till träning, å inser att ja inte kommer få mer än 1 h.. så har ja skitit i de ( vrål dumt ja vet) Men de är där ja har ändrat mig de senaste - idag va en sån dag. Å ja tog mig dit ändå:)

Nu ska ja sova, imorgon är en tidigt dag på jobbet och på eftermiddagen ska ja försöka få till ett löppass.. va alldels för länge sen sist!

Uppdateringarna

Kommer inte allt för ofta här. Ja ska bättra mig!

Har just avverkat två lediga dagar, igår blev summan 0 träningspass medan dagen idag har bjudit på 2.
Imorse en härlig Puls o Styrka och där hade de kanske egentlinge räckt.. men när världens bästa spinningpass finns på kvällen kunde ja inte låta bli. Härliga 60 minuter å nu sitter ja för andra gången idag ny dushad i soffan:)

Bjuder er på en bild av hur färgglad ja va på dagens första pass..
dagens första tränings outfit.. byxorna är ett rea fynd som ja inte riktigt bestämt mig om ja känner mig lite som en clown i.. Men de behövs mer färg på träningskläder!
Byxorna (o toppen) är fyndade på rean ni i dagarna. Byxorna har ja kollat på innan
men dom e ju vädigt färgglada.. men nu har dom alltså hamnat här hemma ändå:)

Hot Yoga

Har ju som ni vet semester, just nu innebär de 0 tillgång till dator. Men nu tror o hoppas jag, att ja listat ut hur ja ska blogga från mobilen! Söndag blev premiär för Hot yoga. Ja har varit lite skeptisk, mest för värmen. Jag har inga problem med varma klimat (jobbat i Thailand) men däremot för lång bastu/varmt bad kan resultera i att ja nästan får svimmningskänslor. Okej lång förklaring, men så va de. Glatt överraskad på flera punkter: 1 enkel (men tuff) koregrafi, fungerar bra även för mig som nybörjare 2 värmen blev aldrig jobbig, bara skönt. Kommer definitivt bli fler gånger, men då med en extra tröja att åka hem i..

Nya tag

Det är bara att inse direkt att träningsplaneringen gick åt pipan..
Måndags morse när klockan ringde va ja trötare än tröttast. Tisdag va ja tröt men tog mig iväg till gymmet å körde 2 härliga timmar!
Resten av veckan gick till jobb, å även om timmarna fanns - så fanns inte energien eller motiovationen.

Men nu är de nya tag, semestern börjar idag å nu finns all tid i världen:)
Idag blev de 8 km powerwalk med en paus i mitten för att sitta å titta på havet..Imorgon blir de premiär för Hot Yoga för min del.. återkommer med va ja tyckte om de.

Nu ska ja åka hem till föräldrarna för lite middag, hoppas ni har en alldles underbar midsommardag!

Träningsplanering

Söndag kväll.
Ja har ägnat helgen åt att jobba - närmare bestämt 22 h av denna helgen har spenderat där. Lägg där till några ( om än för få) timmar i sängen,några timmar på typ frukost - fixa lunchlådor, ett släktkalas efter jobb idag. Och på något sätt lite tvättade nu ikväll, så förstår ni kanske att träningen denna helgen tyvärr har hamnat på 0 h. Ja hade en svag tanke på en lite löprunda nu på kvällen.. Men kroppen skriker efter sömn så ja ger efter. Istället ska ja planera för min kommande träningsvecka!
Det är midsommar vecka, så även om ja i vanliga fall e ganska dålig på att planera träningsveckor ( brukar ha en ide i huvudet, men sen ta de som de kommer) så tror ja de behövs denna veckan, om ja ska få ihop de.
Det är många timmar på jobbet eftersom de är midsommar vecka ( och ALLA ska handla) å gymmet är stängt både midsommarafton  o midsommardagen.. så resultatet blir:

Måndag: Löpning 5-6 km i lugn tempo på morgonen. Spinning30 följt av kettlebell30 på eftermiddagen.
Tisdag: Puls&Styrka60 o Bodypump.
Onsdag: Löpning intervall.
Torsdag: Löpning (Förhoppningsvis..)
Fredag: Vila
Lördag:Vila
Söndag: Löpning eller body pump ( Beroende på om ja är hemma eller på landet)

De blir lite konstigt.. men de e bara å göra de bästa av sitvationen!

Nu ska jag bara vänta på torktummlaren.. sen blir de sängen!
Gonatt på er:)


Ja gjorde de!

Att uppdatera bloggen är inte min starkaste sida.. Men så här nästan en månad efter Göteborgsvaravet kan jag i alla fall berätta att ja gjorde de! Ja tog mig runt, å ja gick inte. 2:26 blev tiden.
Ja som bara skulle springa en gång... har kanske tänkt om lite. Jag är en person som när jag gör något vill ja göra de till 100´%, jag gjorde iof de ja sa - ja orkade springa hela varvet.
Men ja e lite sugen på en bätre tid.. så vi får se, kanske blir de ett till "varv" nästa år!

I övrig så funderar jag över sommaren/höstens träning. Kan inte riktigt bestämma mig var fokus ska ligga, gillade att ha ett mål med träningen - men är inte riktigt säker på va de nya målet ska vara. Kanske har ja en ide.. men ja måste suga på karamellen ett litet tag till.

21 Maj 2011

För mig har de blivit mer och mer viktgit att ha ett mål med min träning. Det här målet e de största ja satt upp ( so far).
De längsta ja har sprungit i dagsläget är 10 km, målet är alltså 21 km. Löpningen är en del av min träning, men ja kommer även att skriva om andra delar av min träning.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0