Sol

Dagens "morgon" promenad skedde i -3 och sol. Kan ju inte bli bättre:)

Har återigen lyckats vända mitt dygn (alldeles för lätt när man är kvällsmänniska & dessutom jobbar mest kvällar) så därav att de i mångas ögon nog inte va direkt morgon när ja tog mig ut - men de va i alla fall precis efter ja gått upp.
Imorgon är de andra tider, kommer helt garanterat vara pigg ikväll/natt men oavsett när ja somnar så blir de att gå upp vid 8 imorgon och vända tillbaka dygnet!


Smothie

Hade jag vetat hur god min ihop plock smothie skulle bli, då hade ja bild dokumenterat!
Nu gjorde ja inte de, så ja kanske "måste" göra den imorgon igen..:)

Så länge får ni en bild på den färdiga, otroligt mumsiga smothien, som ja tror ja ska testa att göra en glass variant av...


Krångel

Tyvärr vaknade jag med en hals som fortfarande inte är 100%, eftersom ja verkligen inte har tid att bli sjuk just nu så tar j de lugnt en extra dag och hoppas att det känns bättre imorgon!

I eftermiddag blir de jobb, men först ska ja plugga lite mer muskler.


Morgon promenad

Jag älskar att träna.
Men jag är urdålig på att få in vardagsmotion i min dag, den försvann när ja skaffade bild för över 1 år sen.

Promenera är egentligen väldigt skönt, men jag är väldigt duktigt på att hitta på ursäkter för att inte göra de. En av dom är min hundrädsla, kopplade hundar och vänners hundar är okej. Lösa hundar får mig att vilja vända - mindre praktiskt.

Men morgon promenader låter så skönt, att alltid få lite frisk luft oavsett vad resten av dagen ska bjuda på!

Jag tycker ofta de blir svårt/skyller på min orelgelbunda arbetstider, så nu när ja ska ha regelbunda tider i en vecka( safe utbildning) så ser jag min chans. Och ja lägger på några dagar innan och efter, så blir de två veckor.

Så nu är det dags för en utmaning till mig själv. Under kommande två veckor så ska jag gå 12 dagar av 14. Minimum 30 min per gång:)
Undantaget blir om jag tränar direkt på morgonen, då får promenadne kanske utebli.

Startar idag!

Pizza & SAFE

Efter en lång jobbdag skulle ja äntligen få möta upp bästa vännen ( vi träffas alldels för sällan just nu), på väg dit skickar jag ett sms å frågar om hon ätiti middag. När man får till svar att hon förberett för hemmagjord pizza till oss - då blev ja alldels glad:) Tänkt va bra vänner man har, som inser att man kommer va lite hungerig efter jobbet.

Så när jag kom dit va det bara att plocka från ingredienserna som stod framme, vi kände oss lite som två barn eller nåt.. var sin halva av pizzan men helt olika fyllning.
Men god blev den, och extra god med de trevliga sällskapet.




Vid tio drog ja mig hemåt, ja har en spännande vecka framför mig.
Den första halvan är som vanligt jobb, men andra halvan och en vecka framöver har ja semester.
Ja ska läsa SAFE teori block, som en första del i att förhoppningsvis bli spinning instruktör.
Eftersom jag anmälde mig redan i höstas har de hela tiden kännts väldigt långt borta, men nu är de helt plötsligt väldigt snart!
Kul, spännande och lite nervöst. Det är trots allt 6 år sen ja pluggade något.. men de ska bli kul!

Så ikväll sitter ja med dessa papper framför mig.

Muskler på svenska och latin som ska nötas in..

Plain

Helgen går i jobbandes tecken & inte så mycket annat hinns med.
Har däremot sett till att få med mig lunch/mellanmål/middags lådor till jobbet.
Men just imorse va ja lite stressad.. Yoghurt/kvarg åkte med som en andra frukost, tanken va att även müslin skulle packas ner - men den står bra hemma på diskbänken...
Men ja hittade lite kanel här på jobbet, så de blev helt ok ändå. Men inte fullt så mättande.

Söndag å hyffsat väder ute, ja e sugen på att springa men eftersom ja inte kommer vara hemma fören sent så blir de inget me de (idag). Någon av er som springer idag?


En bra frukost

Under många år så fick mina föräldrar tvinga i mig frukosten på morgonen.
Ja kommer fortfarande ihåg hur ja satt där med mitt glas mjölk, juice och en macka och hur den kändes alldeles omöjligt att äta. Så ingen var nöjdare än ja när ålder kom till att man inte alltid började samtidigt som mamma & pappa & därmed kunde skippa frukosten.
Så från högstadiet fram tills ja flyttade till england när ja va 19 så va frukost något väldigt sällsynt.
Under min tid i England och senare även under min tid som reseledere så började ja inse att frukosten va en bra sak och därmed blev den hyffsat regelbunden. Men de va mer för att ja visste att ja borde, inte för att ja ville.

Men sen för ca 1 1/2 år sen så flyttade ja till en egen lägenhet och fick för första gången min helt egna kyl - som kunde fyllas med precis de ja ville.
Jag började även i samma veva träna betydligt mer än innan och intressera mig för mat.
Så nu äter jag frukosten, och njuter av den - eller snarare ja njuter av vad den gör för min kropp under resten av dagen!

Min frukost varirerar, ja har ingen direkt favorit.
Det är mer efter humör och tid.  Det kan vara smothies med en macka. Gröt med ägg. Yoghurt/kvarg med musli eller fröblanding. Senaste nykomlingen på frukosten utbudet är coltingpannkakorna. När jag har en ledig dag och vill njuta av frukosten lite extra blir de nybakta scones:)
Vad är din favorit frukost?

För mig är det viktigt att frukosten innehåller en del protein, annars är ja inte mätt länge nog. Sen måste de vara god, såklart!



Imorse gick inte allt som planerat och frukosten uteblev, och ja har kännt mig lite som tulpanerna ovan.
Halv vissen.
Nu är det nog inte bara frukostens fel, halsen skaver och huvudet också.. Ja hoppas att dagens träningsvila (oplanerat med nödvändig) och lugna kväll ska göra att det bara blir lite skav, och ja kan träna imon igen. *håller tummarna*


Lagad mat

Är väl onödigt;)
Alla dagar blir inte som planerat, men kan bli bra ändå!
Idag va just en sån dag, men det som ja inte ändrade på i planerna va min träning.

Som ni vet blev det dubbel pass, först en timmes spinning. Härligt sega långa intervaller, men som alltid tog de några minuter in i första intervallen innan känslan infann sig. Men sen så!
Efter de bestämde ja mig som sagt för att köra ett hot yoga pass också, hade haft de i tankarna och därför slängt ner en extra handduk och yoga mattan. Gick långt över förväntan och de va garanterat inte sista gången jag körde den torsdags kombinationen :)

Kom hem och borde verkligen ha lagat mat, planeringen idag fick ju ändras och maten blev inte ens i närheten av så bra som jag tänkt (så tack kroppen för att du tränade så bra ändå) Men orkade inte riktigt laga mat/ville provsmaka min musli 
Den blev helt okej, men pepparkaks muslin va bättre. Trots att ja tog ganska mycket vaniljpulver så kände jag i princip ingen vanlijsmak alls. Mer vanilj nästa gång (och mindre havegryn).
Men trots utebliven vanlijsmak och lite väl mycket have så blev det helt okej, tog mycket nötter denna gången och de kändes och va smaskigt:)



Förutom muslin med youghurt och kvarg så blev de två ägg och en stor kopp te.
Nu ska ja återgå till mitt bubbelvatten, käner att vätskebalansen behöver hjälpas lite.


Dubbel

Långa s e g a spinning intervaller är gjorda..
Men ja har inte riktigt fått (svettas) nog & städningen som väntar hemma lockar inte heller, så ja kör en hot yoga också!


Müsli

Ikväll blev de äntligen av.
Hade tänkt göra en favorit i repris och köra med pepparkakskrydda (trots att det inte direkt är pepparkakstid)

Men när jag hade blandat ihop blandingen och skulle strö över kryddan så kände jag inte alls för pepparkaksmusli. Istället tog ja fram mitt vaniljpulver och strödde lite av det över.
Tog de ja hade hemma och idag blev de en blanding av: havregryn,rågflingor,pumpakärnor, linfrön (krossade och hela), solroskärnor, cashewnötter, mandel och så lite vatten och rapsolja innan det åkte in i ugnen. Efter ugnen åkte gojiibär, torkade blåbär & russin i också:)

Efter 30 minuter i ugnen fick de stå och svalna och vilar nu i sin burk. Smaktestet får vänta tills imorgon.. måste besöka en affär först. Insåg när ja öppnade kylen att jag varken hade kvarg eller yoghurt hemma. (& mjölk och musli har aldrig varit min grej)

 

 


Frukost

Dagens första frukost intog hemma, i något stressat tillstånd. Dom dagar jag börjar jobba tidigt så blir det även en andra frukost, som idag.
Ofta blir de att ja äter på jobbet, den frukost vi kan ta där - ofta mackor, och inte den sorten jag hade valt själv.
Så idag tog ja me mig frukost, yoghurt utblandat med lite kvarg & min egen gjorda müsli.

Tog dock de sista av muslin så ikväll blir de müsli tillverkning hemma.


Söndag


Fick ett samtal igår från min mamma, dom ska flytta och det fanns ett litet önskemål om att jag kom hem och gick igenom dom kartonger jag har stående hemma (vilket jag helt hade förträngt att ja hade..)
Eftersom jag sov lite längre än ja planerat så slutade det därför med att ja bestämde mig för att springa hem till mina föräldar.
Tänkte att de skulle vara ca 7 km, helg planen va 8 km - men ja va osäker på hur löpbart för vanliga löparskor det skulle vara i Skatås, så de kändes som en bra plan att kunna hålla sig på asfalt.

Insåg ganska snabbt problem ett, löparryggsäck.
De ja har tänkt köpa flera gånger men som aldrig riktigt blivit av.
Letade fram den lättaste och mjukaste ryggsäcken jag hittade här hemma, drog åt remarna så den satt åt och sen knöt ja dom runt mig också.. de va nog inte de snyggaste men de fick fungera!
Någon av er som har tips på en smidigt löparryggsäck kanske?

Tog mig iväg, efter två km blev ja blöt om tårna.. Men ja fortsatte hemåt. Eftersom dom bor ganska högt upp blev de bitvis väldigt bakigt men ändå så gick de bra. 6,51 km blev det totalt och ja kände mig nöjd:) Dubbar hade nog inte skadat, men jag höll mig iaf på benen hela vägen.




Va som sagt slask i början när ja sprang (därav blöta tår) men ju närmare mamma och pappa ja kom ju mer snöigt blev de. Tänkt va skillnad 1 km kan göra när de går lite uppför.



Transport

Redo för min första transportlöpning, typ någonsin..


Kyckling i ugn

Klockan är närmare 02 än 01 & egentligen borde jag sova..
Men ja tog sovmorgon imorse, sovmorgon som i att ja inte ställde klockan och råkade sova till lunch.
De spelar ingen roll när ja går å lägger mig, ja kan alltid sova hur länge som helst dagen efter.. Nackdelen är att ja sen absolut inte kan sova på kvällen.

Så istället för att försöka sova så njuter jag av lördag kvällen ett litet tag till, å sen tänker ja ändå gå upp i hyfsad tid imorgon - och därmed kunna lägga mig itid och vara hyffsat i fas till måndag.
Kanske inte ett upplägg för varje helg, men de e så underbart att sova länge att de e får funka då och då:)

Häromdagen stod jag i affären och höll i en hel kyckling, ja har lite svårt för de där när man kan se djuret så den fick stanna kvar i affären. Men jag tycker väldigt mycket om kyckling och när jag kom hem och läste igenom lite bloggar, bland annat Träningsglädje och hennes middag va just helgrillad kyckling så bestämde ja mig att dagen efter köpa den där hela kycklingen.

Sagt och gjort, nu va gårdagens middag redan bestämd att intas utanför hemmets fyra väggar så kycklingen fick vänta till idag.
Ja har gjort hel kyckling några gånger förut själv, men det som gjorde att ja fick upp ögonen för de va när jag under 2006 bodde i England. Värd mamman i familjen jag bodde gjorde de ganska ofta, men en alldeles fantastsikt fyllning.. Det har ja tyvärr inte receptet på, men ja ska absolut ta reda på de nu!

Idag blev istället min kyckling kryddad med färsk rosmarin, citron och flingsalt.
Jag tog de lite längre idag och stoppade även en kvist + två citronskivor inne i kycklingen och satte ihop den igen. Sen blev de rosmarin,citronsaft och flingsalt på. (Rosmarinen fick några slag i morteln först)

   

Rosmarinen står det att man ska ta de lugnt med, men i detta fallet va de alldeles lagom med en rejäl kvist inne och en ovanpå. Kyckligen fick en god smak av den, men förvårnatsvärt lite av citronen.

Till detta blev det morötter, typ ångkokta. Så gott de gick, körde med en sil i min vanliga kastrull.
Som avslutning blev de glass med varm cholkadsås - är de lördag så är de!

  

Världens lättaste och snabbaste recpt om man vill göra egen chokladsås - men ändå ha den färdig typ nu.
1 dl kakao, 1 dl socker, 1 dl vatten.


Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Eller skor..

Alla dagar blir inte riktigt som man planerat. Göteborg har varit helt snöfritt hela vintern, så domdär dubbarna alternativ icebuggsen ja tänkt köpa i höstas har aldrig blivit köpta.
Imorse när jag drog upp persienerna möttes jag av ett vitt landskap.

Många har gnällt och klagat på snön idag, jag också i några sekunder (då ja insåg att min löpning gick åt piparn) men sen så tycker jag ändå det är lite mysigt. Snö tillhör vintern och utan den så hade det kännts konstigt om våren kom

Men att ge sig ut och springa med vanliga löparskor fick jag lägga ner, kände mig inte alls sugen på att riskera att halka och helt definitivt bli genomblöt om fötterna.
Sagt och gjort, jag ägnade istället förmiddagen i soffan. Med scones, flera koppar te och lite mango - och tvn:)

Framåt eftermiddagen flyttade jag mig faktiskt från soffan, och mötte upp en kompis för en fika i stan. Men hemma igen efter några timmar har ja åter krypit i myskläderna och har nu tänkt stanna i dom ikväll.

Imorgon s k a jag springa, frågan är om ja först måste ta mig till en affär och införskaffa ett par löparbroddar?

Maten står i ugnen nu, återkommer snart med vad det är..




Vill man så kan man!

Min dag har gått i 110%.
Började tidigt och kom även ifrån jobbet ganska tidigt fortsatte dagen med att rusa runt lite i affärer (skorna som har varit hos skomakarna i sådär två veckor behövde få komma hem.. )

Hem och vände, och fick med mig träningskläder.

Till träningen för 60 min spinning. 
Dagens spinning är en av dom två klasser per vecka som körs med ett periodiserat upplägg, just nu är det grundträning och flera långa intervaller runt 80%. Passar mig perfekt, jag älskar den typen av pass:)

Dock va det en seg kropp idag, de tog nästa 25 minuter innan jag kom igång ordentligt och pulsen svarade som jag ville, men skam den som ger sig!
Vaden som i början gjorde att ja fick köra sittande mjukades upp efterhand och sista låtarna blev de en del stående också, och efter passet kändes den dubbelt så bra som innan!
'
Efter de blev de att skynda sig för att möta upp bästaste vännen för middag och bio.

Dagen i bilder:
      
  

Mellan andra och tredje bilden är de sådär 20 minuter.. vill man hinna träna så gör man de! Sen att man får möta upp vännen med fuktigt nyduschat hår i en tofs, det är smällar man får ta.

Nu har ja kommit hem och ögonen går i kors, men va gör de - i helgen är ja ledig:)
Inga planer mer än att de ska springas ute imon (äntligen!)


En SÅN dag

Ja hade precis skrivit klart ett inlägg om min dag. En dag som inte varit helt topp - å som grädde på moset, pricken över i eller vad man än vill kalla de, så hängde sig datorn precis innan ja hann publicera inlägget.

Nya tag.

Dagen började bra, ja tog mig upp (senare än tänkt) men ändå så jag hann till Puls&Styrkan som ja tänkt:)
Men tyvärr ville inte kroppen riktigt idag, de va seg och ena vadens träningsvärk har börjat göra riktgit ont.
Vidare på jobbet så har ja kännt mig seg och lite frusen och med en vad som protesterar så fort ja varit stilla i mer än 15 minuter. (Läs: går som en tant när ja väl reser på mig)

Men så fort ja gått så blir de bra. Så de är nog muskeln gissar jag på, hade behövt en promenad eller liknade och sen o r d e n t l i g stretch.
Idag fanns inte riktigt tiden eller energin till de dock, istället köpte jag morötter och dipp med mig från jobbet - och de blev kvällens "middag".
Under all kritik för att få kallas middag, men alternativet va glass med varm chokladsås. Så ja känner mig ändå nöjd med valet!

Snart blir de sängen, imorgon kan bara bli bättre:)
Förhoppningsvis så vaknar ja med ny energie och denna sega känslan borta - då blir de spinning efter jobbet.



Idag blev dippen gjord på gräddfil och färdig OLW mix.. ja är övertygad om att man kan göra en egen, som blir minst lika god (men minus alla knasig heter som finns i den här färdiga)
Några tips?

Kusin vitamin

Det låter om mig idag, ja inte hela tiden men när ja ska röra mig.

Imorse när jag vaknade kände jag lite förvårnat på kroppen, och träningsvärken va sådär behaglig. De kändes att ja hade tränat men den gjorde inte ont.
Perfect:)
Spinningen tog ja de hyffsat lugnt och stretchade lite extra efteråt, men sen hände något. Ju längre dagen gick ju värre blev träningsvärken.
Så framåt kvällen så har de varit med viss möda ja har satt mig på huk och upp igen.. Men ändå, de gör lite ont men är ändå härligt på något sätt:)

Kom hem och kände mest för att slänga mig i soffan, men istället gjorde jag mig en riktigt c vitamin bomb smothie. Kände lite av en begynnande huvudvärk och lite skav i halsen - så ja hoppas ja skrämt bort de nu!
I smothien idag blev de: Apelsin, clementin, päron och en bit ingefära

   

I smothien idag blev de: Apelsin, clementin, päron och en bit ingefära


Spinning

45 min lunchspinning är gjort:)
Efter gårdagens t u f f a pass hade ja bestämt mig att ta de ganska lugnt, inte gå över 80%.
Att de ska vara så svårt, de höll hyffsat men sista två låtarna när diskokulan gick igång så va de kört. Då blev de all in sista minutrarna.. Oops:)


Handling

Som ja nämnde så va jag och fyllde på frys och färska grönsaker (& lite annat) häromdan.
Jag tänker köra stenhårt på:
Det man köper hem äter man!

Det låter ju helt självklart, men ändå är det så lätt att "bra att ha" åker ner i alla fall i min kundvagn. Kanske kan de vara ett bra tankesätt om man bor långt ute på landet, men med 3 affärer inom 10 min promenad och ännu fler inom 10 min med bil, så kan man faktiskt åka och handla om man saknar något

Jag kommer fortfarande njuta av godis och annat "lyx" då & då. Men då köper jag de då, de behöver inte ligga i skafferiet och vänta.


Nytt pass

Idag var alltså dagen då ja gick på en av Elixias nya klasser på vårschemat.
500 kcal heter klassen, och ja ogillar namnet. Vips så har man gett hela klassen ett namn som gör att man tänker i viktnedgång.
Oavsett namn så tänkte jag ge klassen en chans. Beskrivningen på hemsidan är: 

En extremt effektiv klass där du har möjlighet att förbränna 500 kcal på 30 minuter! Det är upp till dig att utmana dig själv fysiskt och gå utanför din komfortzon, för att nå ditt personliga träningsmål. Träningen genomförs med och utan redskap. Genom effektiva övningar tränar vi kroppens stora muskelgrupper med hög intensitet. Klassen passar dig som vill träna hårt, effektivt, koncentrerat och vill förbränna kalorier.
Vad är din potential? Hur många kalorier klarar du att bränna på 30 minuter?

Jag va som sagt på Step innan, och stannade sen kvar och körde.
Aldrig har en halvtimme gått så fort!
Och ja tror ja kan säga att aldrig har jag fått upp pulsen så mycket på en gruppträningsklass.
Vi jobbade i 6 minuters intervaller, där varje 6 minutare va uppdelade med fyra olika övningar x 30 sek. x 3. Totalt 12 övningar under klassen.
Ja de va helt galet jobbigt, men min tanke är att det nog är alldeles grym träning. Nackdelen som jag upplevde va att tekniken nog inte blir helt hundra, i alla fall för mig. Men det kanske inte är de som är de viktiga? Ja vet inte, sen är de säkert så att övning kommer ge färdighet!

Trots att jag inte alls gillar namnet , så gillar jag klassen.
De va första gången men absolut inte sista, ska försöka gå på den i alla fall en gång i veckan framöver.

Efterklassen va de m y c k e t skakiga ben, de va en kraftansträning att ta sig in i duschen och sen hem. Laga middag uteslöt ja genast och de blev smothie till middag.
2 h senare har ja samlat lite kraft och ska försöka packa upp alla påsar som står i hallen.

Hur mycket träningsvärk kommer jag ha imon tro?!

Sen tog ja en fin (tomatröd och svettig..) bild efter, på mitt nya fina linne jag vann inne hos livsglädje.. men de va som ja se ett otroligt jobbigt pass  och ja har tydligen lyckats radera bilden.. Så idag får de bli bildlöst:(


Dead or alive?!

Underbart rolig Step, följt av Elixias nyhet 500kcal.
Jag är mer död än levande.
Ja ska försöka ta mig in i duschen, å hem.
Sen ska ni få en längre rapport om de jobbigaste gruppträningspass ja varit på!


Colting pannkakor

Idag testade ja en ny variant på frukost.
Har läst om coltingpannkakorna flera gånger, så när ja va och handlade häromdagen så köpte ja på mig ekologiskt jordnötssmör.
Idag va de dags, har sett att de finns lite olika recept ute men ja valde ett med
2 ägg
1/2 banan
1 msk jordnötssmör

Blanade ihop de, men jordnötssmöret ville inte gå in och blev lite klumpigt. Men dom blev ändå helt okej, ska ha dom lite kortare i stekpannan nästa gång.
Ingen omedelbar förälskelse, men de kommer defetivit bli fler gånger, ska bli spännande att se hur länge ja känner mig mätt idag.

Till detta blev de en lite skål med naturell yoghurt med lite agavesirap i (att doppa pannkakorna i)
En smothie gjord på
1 apelsin
1/2 lime
1 liiten bit ingefära
lite mjölk.

En annorluna frukost för att vara mig - men god.


Ingefära

I förrgår bestämde jag mig för att ja va klart med att äta ur frysen, den va inte tom - men de som va kvar var helt o t r o l i g t tråkigt (vem har lagt de i min frys??)
Frostade ur frysen i lördagskväll, och sen kom de bästa - få fylla den med massa nya & nyttiga saker.

En av sakerna jag har tänkt på ett tag, är att frysa in ingefära.
Ja har läst om de på en av bloggarna ja följer (men hittar tyvärr inte vilken just nu)
Så sagt och gjort, köpte med mig en stor (och lite väl knölig) ingefära bit hem, och satte sen igång.
 Skalade. Delade. Platsfoliade in dom.
& Nu ligger dom där i frysen, och förhoppningsvis blir mitt ingefära intag lite högre:)


          


Lördag

Min lördag har bestått av (för lång) sovmorgon, lång jobbdag & nu soffhäng samtidigt som jag frostar av frysen.

Den långa sovmorgonen va oplanerad, och förstörde förmiddagens löprunda - shit happens. Kanske blir de en löprunda imon, kanske inte. Men just nu ska ja njuta av denna lördagskvällen!

Kram på er!


Lagom?

Det där typsikt svenska ordet, som vi svenskar gillar att i många fall rätta oss efter. Jag borde bli bättre på det när de gäller att köpa frukt.. För mig blir de ofta, antigen eller.

Som idag, jag fortsätter min rena ur frys och skafferi några dagar till - men imorse insåg ja att de inte fanns varken grönsaker eller frukt hemma, (bortsett från lite frysta bär i frysen)
Sagt och gjort, idag på jobbet passade ja på att handla frukt och grönsaker. Sallad, tommat och paprika och så "lite frukt"..



Så de här e vad som ska pigga upp min ganska tråkiga "rensa" mat dom kommande dagarna - grönsakerna i kylen.

Å så bilden


Casall

Jag vilar idag, men ja tänkte visa er en bild på mitt nya träningslinne som ja invigde igår på spinningen.
Fyndade de på 70% rea i Casall shoppen på träningen

Knall rosa - and I love it:)


Känsla

Ä n t l i g e n !

Ja har inte riktigt erkännet de, men ja har saknat känsla i träningen ett tag. Framförallt i spinningen. Har kännt en viss panik över de, jag vill älska att träna.
Ja har själv kännt att det kan ha flera orsaker men framförallt två faktorer 1: en höst och vinter med massa mini förkylningar, vilket har inneburit många hack i träningen. Ja är helt enkelt lite ur form 2: mina favorit pass på Elixia har bytt tider/instruktörer & mina jobbtider har satt än fler käppar i hjulet.

Men så idag, onsdagens sega känsla i benen va som bortblåst. Instruktören grym. Passet grymt.
Mina träningsendorfiner dansar fortfarande:)
The feeling is back!


Mellanmål

Jag började skriva ett inlägg ungefär vid 10 idag, om min frukost. Men då ja ägnat några timmar av dagen åt min kusins lilla son på 7 månader(när hon skulle iväg) så tyckte han ja va förfärligt tråkig.
Så ja fick lägga ner de.

Istället får ni en bild på dagens mellanmål:
Kesella, naturell yoghurt, lite kardemumma & ett skivat päron

Snart blir de spinning:)


Spinning

45 min lunch spinning blev dagens träning. De va trötta ben som drog på sig mjölksyra lite väl fort.. Så planerna på att ev köra ett andra pass ikväll stryks.
Nu är de kvalitetstid med syster, fika och en massa prat:)

Hittade den här bilden på en blogg häromdan, tror den kommer från Nike från början - stämmer perfekt på dagens pass!


Man ångrar aldrig

Hantverkarna kom strax efter tolv, och gick strax efter ett. Ingen löpning innan jobbet med andra ord.
Men ja ville inte låta två hantverkare förstöra min träning, så slängde ner kläderna och gymkortet i väskan och planerade istället in träning efter jobbet.
Sagt och gjort, kl 20 slutade ja jobba och en halvtimme senare stod jag på löpbandet.
Idag kände ja att de mest handlade om att träna, å de va tungt idag. Ja skippar och analysera så mycket varför och känner mig bara nöjd med att dagens pass blev av.
Trots att både plan A & B gick i stöpet..

Så ca 35 min på löpbandet och 5 km totalt senare så nöjde jag mig och hann därför stretcha innan dom stängde.
Kom hem och visste att ja borde äta.. men va inte direkt hungerig.
Så slängde ihop en smothie.  Frysta bär,saften från en halv grape, lite proteinpulver, mjölk och krossade linfrön. Förvånansvärt tråkig i smaken.. längtar till färska bär:)


Absolut ingen tid att duscha på gymmet, så fick dra på mig vanliga jackan och traska hem (ja, ta bilen hem)
Brukar försöka undvika att ha min vanliga jacka i kombination med svettiga träningskläder - för ja tänker att de kanske inte blir så bra i längden...


Toalett

Istället för spinning/core imorse så är jag hemma och väntar på hantverkare.
Dom skulle komma igår och installera en ny toalett (eftersom den andra bestämde sig för att typ spricka i söndagseftermiddag. Jag lever just nu genom att spola med en hink..)
När jag kom hem från jobbet igår va de inte fixat, tyvärr inte jätte förvånad då min hyresvärd inte är känd för att vara snabb.
Idag har ja nog ringt 10 samtal och har till slut ett löfte att dom ska vara här innan 12..
Vi får väl se, men ja ger mig inte!

Men träningen fick tyvärr ryka imorse, toalett känns ändå ganska viktigt.. Men om dom bara dyker upp vid 12, och är ute igen innan 13 så planerar jag att hinna med en löprunda innan jobbet istället.

Äggmackor

Jag hann till hot yogan, precis. Mycket folk (de va januari ja..) nytt upplägg idag & ja behöver nån mer gång innan ja vet exakt va jag tycker men ja tror ja gillar de:)

När jag tänker tillbaka på 2011 så har ja flera gånger konstaterat att de va ett väldigt ohändelserikt år (Ja sprang mitt första halvmarathon, semestrade i Italien & gick på bröllop i England) men jobb å liv å så.. De bara fortsatte. Helt okej men ja kände att 2012 ville ja att de skulle ske lite förändringar.
I helgen fick ja veta en stor förändring, en jag själv inte kan påverka de minsta. Den kommer ha en stor inverkan på mitt liv, inte negativit i längden men negativt och omvälvande just nu.
Med de sagt så vill ja mest förklara varför de kanske kommer vara lite tyst då och då här och inte fullt så muntert just nu.

Men de ja har bestämt mig för är att de inte ska påverka min träning! Så ni kan lugnt se fram emot minst 5 tränings uppdateringar denna veckan!

Dagens middag blev rågrutor med perfekt kokta ägg, te och massa vatten. Inte direkt hungerig men nu har kroppen fått lite iaf, å vätska känns mest nödvändigt och de ska den få i massor


Mellanmål

Planerar att springa direkt från jobbet till hot yogan - de e tajt men ja hoppas ja hinner:)

Har en kort rast nu & passar på att fylla på med lite energin och vätska

Idag blev de swebar med pepparkaks smak och ett glas med vatten


Summering

Veckan är slut, imorgon är det nya tag men först ska ja föröska summera ihop årets första vecka.

Som ja skrev tidigare i veckan har ja svårt att planera min träning - dagar brukar ja ha en plan för, men vilka pass som sker på vilken dag brukar bli lite spontant.
Men nytt år, många nya nyårslöften- man behöver boka.

Så hur gick de?

Måndag: Spinn/core - blev pw/core. De va här ja insåg att man måste boka..
Tisdag: Step
Onsdag: Spinning 45
Torsdag: Löpning
Fredag: BP eller vila
Lördag: Promenad eller löpning
Söndag: BP eller vila

De gick helt ok, kände mig lite halv kraslig i torsdag å skippade därför träning, men tog igen de med 15 min löpband. Det blev löpning igår..för att försöka bota b r u t a l träningsvärk. Fungerade tyvärr inte som planerat och idag är den brutal. Så ja fick avboka dagens BP och istället blev de vila.
Så en dags mindre träning än planerat men en helt ok start:)

Så dags att planera kommande vecka.

Måndag: Hot yoga
Tisdag: Spinn/core
Onsdag: Spinning 45
Torsdag: Puls&Styrka eller spinning 60
Fredag: Elixa power.. (Inget mer les mills på elixia,ja e skeptisk men ska ge de en chans)
Lördag: Löpning
Söndag: Vila

Ja e lite osäker på planera för torsdagen så där får ja se vad som passar i tid. Onsdag är ja ledig så kanske de blir något mer pass där.
Vi får se, nu ska ja försöka hålla planen denna veckan!


Dagens andra

Sitter på spårvagnen, och för att hinna med den har dagens andra pulshöjning krävts.
Förutom att hänga i soffan och göra klart min storstädning av lägenheten så har jag hunnit med 3,5 km lugn löpning idag.
Lugn så som i att pulsen aldrig fick gå över 80%, nåja för de mesta iaf.. Men benen skrek i minsta upp eller nedförsbacke. Hej träningsvärk ifrån gårdagens BP!

Nu ska ja in mot stan för ett trevligt glas vin med bästa vännen, hoppas ni också har en trevlig lördag kväll?


Härliga

Har haft en lång och skön sovmorgon, nu är de frukost framför tvn.
Gps klockan ligger i laddaren - ska försöka springa bort lite träningsvärk senare:)


Fredag

Många har varit lediga idag, men inte jag.
Däremot va de väldigt lugnt på jobbet och ja smet ifrån vid 13:30 (istället för 15)
Andledninge va enkelt, de va s t å l a n d e sol ute! Så tog min grejer och åkte från jobbet till en sjö som ligger alldeles i närheten - härligt att få 3 km solsken, även om de va lite kallt.
Mest va de nog för ja inte alls hade promenad i tankarna när ja gick hemifrån vid 7 snåret.. så sko och kläd val va inte de bästa. Men va gör de när man får dagsljus som man inte räknat me:)

Mina föräldrar bor alldeles i närheten så ja gick dit efteråt och fick i mig lite sen lunch. Bara pappa hemma när ja kom men sen dök även mamma upp så stannade där lite längre än planerat men fick ostkaka och kaffe när mamma också kom hem:)
Efter en stund slet ja mig dock därifrån och åkte tillbaka mot jobbet - eftersom träningen ligger mitt emot. Så de blev 15 min på löpbandet som uppvärmining och sen Body Pump. De va ett tag sen ja va på ett pump pass och de kändes.. Räknar med träningsvärk imorgon!
Snabb handling efter de hem och kasta middagen i ugnen - under tiden fixade ja lite (läs typ gå ut med återvinning & diska..)

Nu när ja läst igenom lite bloggar och uppdaterat min egen och ätit middag ska ja faktiskt återgå till att städa. Man kan ha roligare en fredagkväll, men känslan att vakna imon och ha en helt ledig helg i en nystädad lägenhet gör de hela värt de:)




Vindstilla på Sisjön


Kom föresten på att de är mindre än en månad kvar till ja gör första delan i instruktörsutbildningen...

Rethink

Hittade den här på Sparkibaken och kan inte låta bli att dela me mig jag också. Smart ögongodis med ett viktigt budskap

Fingers crossed!

Kli i halsen imorse gjorde att jag avstod löpningen. Istället blev de lunch låde lagning (Iformbav kyckling, pasta, crème fraîche & ärtor) helt ok och ännu mer användande av saker från skafferi och frys.

Har kännt mig lite konstig idag, varm och kall om vartannat och lite ont i ögonen, ja hoppas dagens vila gör att de försvinner snabbt å ja kan träna igen imon.
Nu ligger ja under filten och sörplar te, man kan ha de sämre:)


Operation

Dagens middag blev densamma som gårdagens.
Lax bakad i ugn och wokade grönsaker & kesella som sås.
Helt ok men anledningen till att det blev just de är att ja har inlett operation tömmning av framförallt frys, men till viss del även skafferi.
Det va ok först två dagarna, men nu är de inte riktigt lika roliga saker kvar.. Men de känns bra efteråt & framförallt när man får handla nya fräscha saker!


So far so good

Även denna lunch va spinningen fullbokad - men denna gången hade jag en plats!
45 min underbar spinning, spinning, ja all form är en bit borta men va gör de. Jag är på G!


Planering

Som jag nämnde igår så är allas nyårslöften i färskt minne, och det är mer än fullt på Elixia.
Jag som annars gillar att vara lite spontant med min träning måste nu se till att planera veckan - så jag får plats även på spinning pass. (För det är dom som verkar bli mest fullbokade)

Egentligen är nog det här positivt, för jag behöver bli bättre på att planera för att få ut mer av min träning - det är ja ganska säker på.
Så satte mig ner och hade en plan i huvuet.. Så va de det där med fortfarande julschema och dom klasser jag hade i huvudet fanns inte alls på schemat:/

Så såhär blev det istället:
Måndag. Powerwal på löpband + 30 min core (klart)
Tisdag. Step 60 min (klart)
Onsdag. Spinning 45 på lunchen, å så lite extra core på egenhand efter de.
Torsdag, Löpning ute.
Fredag, vila eller bodypump
Lördag Löpning alt powerwalk
Söndag vila eller bodypump.

Så nu är den klart och passen är bokade, vi får se hur de går:)

Step

Dagens träning blev 60 min Step. Länge sen ja va på tisdagspasset - synd för det är alltid lika kul!

Idag fick ja me mig syrran också, hon har aldrig varit på Step innan och ja tyckte hon va grym! Själv va hon lite mer självkritisk - men ja ska allt se till att dra me henne fler gånger:)

Nu ska ja kasta in lite lax i ugnen å så hörs vi lite senare, träningsplanering på G!


Mjukstart

Dagen träning blev lite av en (oplanerad) mjukstart.
30 min powerwalk på löpband
30 min core

Tanken va spinning/core - men ja hade glömt att hela Sverige tränar denna månaden.. Så insåg 30 min innan passet började att de va fullt, drog snabbt på mig kläderna och tänkte att de alltid är någon som inte är där 10 min innan - å därmed släpps deras plats. Men icke - 0 platser kvar.
Dags för plan b, crosstrainer (slängde ner xtra skor innan ja åkte) 0 crosstrainers lediga.. Fick tag i ett löpband istället och därav min powerwalk.

Inte planerat men nog egentligen ganska bra efter 1 veckas vila och en hals som bara är 98% bra.

Imon är de planering & bokning av pass!
Vad har ni tränat idag & va de lika mycket folk hos er?


Alla

Varenda blogg jag läst nu ikväll har antingen en sammanfattning av året eller/och en plan för 2012.

Jag tänker inte vara sämre. Men ja måste bara sova först.

Ja har haft en trevlig helg med mycket vänner men också mycket jobb och därmed har de inte varit många timmar över till sömn.
Så snart väntar sängen - imon blir de ä n t l i g e n träning:)


RSS 2.0