Kvälls jucie

Jag går i tankarna på att införskaffa en juicepress, men tills jag gör de (om ja gör de.. frågan är hur många saker man får in i en liten lägenhet..) så kom jag på att ja kan använda min matberedare, som har en juice tillsats.

Har inte använt den innan, men när silen och pressen väl var på plats så va de smidigare än jag trodde, om än lite kladdigt.

Idag blev det apelsin och lime i min juice, jag gillar att blanda i en lime istället för bara apelsin. Det blir en lite mer syrlig/sur toutch på de hela:)

Köpte även med min fler apelsiner, lime och citron hem. Imorgon tänkte jag blanda citronen med apelsinen till frukosten.
Blir mycket frukt och juice nu - allt för att skrämma bort förkylningen!



Idag köpte jag min lime ifrån butikens hylla, hade mycket hellre plockat den från ett träd.
Bilden är från i höstas. När jag semesterade i Italien, huset vi hyrde hade fullt av lime träd:)


Att ta vara på

Dagens bästa beslut so far

45 min över innan jag behöver vara på jobbet. Istället för att åka dit och sätta mig i lunchrummet åkte jag & parkerade bilen på en solig och lugn parkering

30 min solljus med en kaffe i handen:)

Ta vara på solen om ni har möjlighet. Löprunda, promenad, en fika - de spelar inte så stor roll. Ta de som passar, men njut av sol:)


Dagens fundering

När man inte kan träna, kan man alltid planera sin träning. Nu vet ja inte riktigt hur min sommar & höst kommer se ut, vilket gör de lite svårare.
Men Göteborgsvarvet i maj är sedan länge inbokat, och eftersom jag gav pappa en startplats till Midnattsloppet så blir det de även för mig.

Men sen funderar jag, något mer hade varit kul - Tjejmilen har ja sprungit en gång för 8 år sen, kanske är det de loppet ja ska köra på? Det är ju i Sthlm och kommer kräva lite logistik runt om - men det kanske de kan vara värt. Frågan är vem ja ska lura me mig..

Om ni ska springa några lopp i år - vilka?


Huskurer

Vatten
Mineralvatten
Halstabletter
Cola zero
Te
Glass
Duscha (fuktig luft)
.. Å mer vatten

Sa jag att rethostan håller på att driva mig till vansinne!
Än så länge är ja hyffsat frisk i övrigt, så hankar mig fram på jobbet - men träning känns för tillfället långt borta.

Tänkte istället ta och planera lite för löplopp i sommar:)


Söndagsmiddag

Efter en lång jobb helg, så väntar en ännu längre vecka. Det gäller att ta vara på dom lediga timmarna, så känns det så mycket bättre.

Det något konstiga förkylning jag dragit på mig (som bara sitter i halsen, och idag har övergått till rethosta) gör att jag inte kan fylla tiden med träning - så passar istället på att söndags mysa med lillasyster:)

Ikväll är det rotfrukter i ugn, sås & fläsk ytterfile, som avslutas med färsk annanas. Till det Så ska de låta och sen en film


Middag

När kroppen behöver näringen som mest, det är då jag är som minst intresserad av den.

Så fort jag blir sjuk, eller allmänt små krasslig så tycker ja lite synd om mig själv, mest för att jag inte kan träna.

Vit bröd och oboy, godis och annat som jag i vanliga fall inte är direkt sugen på, iaf inte till varje måltid känns helt plötsligt väldigt lockande. Igår föll jag för trycket och det blev mackor och varm choklad till middag.. Imorse blev det en ordentlig frukost och dubbla matlådor med till jobbet.
Så nu sitter jag här med dagens middag, god och full med näring - men med en cola zero till.
Jag är ju bara människa ;)


Vår

Senaste två dagarna har snön smält bort nästan helt här, riktigt skönt!
Jag kan gillar vinter, men jag älskar ändå när våren kommer. Det är så härligt när vägarna blir torra och solen värmer igen:)

Hoppas att våren är här för att stanna nu och vi kan få njuta av en massa soliga dagar (man kan ju hoppas;) ).

Jag har börjat denna lördage med tjejvasan på tvn och frukost i soffan. Resten av helgen är det jobb som väntar, grundplanen va ju att träna i går och sen veckans sista pass nu imorse.
Men de blev inte så, istället hoppas jag att ja har motat förkylningen innan den bryter ut. Halsen är inte bra idag heller och jag inser att jag får summera veckans träning med något färre pass än tänkt. Men de viktiga är att försöka få  bort de innan de bryter ut helt, så ja hoppas på träning igen i början på veckan!

Hur ska ni spendera helgen, blir de några timmar i solen?


Surt

Kläderna låg i bilen, bra lunch och mellanmål på de. Träning efter jobbet va planerat, men under dagen har något hänt med min hals - kliar och skaver och kroppen börjar kännas den med:/

Ingen träning, istället har jag åkt direkt hem och bäddat ner mig i soffan. Detta ska bort innan det bryter ut!


Mellanmål

Dagens mellan mål


Å så bilden..


Rosa

Gårdagens shopping slutade inte med böcker, det blev en träningströja också:)

Har kollat på den innan, mest för att jag älskar den jätte rosa färgen. Det är egentligen en löpartröja, men jag har köpt den som en överdragströja.
Att kunna ha till och från och om man behöver ha i mellan pass eller så.

Det är stadiums egna märke Soc, 199:-


Det blir inte alltid som man tänkt

Dagens shopping fynd blev bland annat två böcker ifrån bokrean. 
Har otroligt många olästa böcker här hemma, så hade lovat mig själv att inte köpa fler.
M e n så hittade jag några som ja kunde tänka mig att göra undantag för, om dom såg bra ut när jag väl tittade på dom i butik (bläddrade i katalogen hemma innan). 

Med mig hem hade jag, Super hälsa & Med mycket grönt.
Hade.. för på väg hem så gick botten ur påsen, snopet stod jag där med mina böcker vid mina fötter. I en lite lerpöl mitt i ösregnet.  Brottom hade jag med till spårvagnen, så plockade snabbt ihop dom och sprang på vagnen. Leriga och inte längre så fina, och utan kvitto. Kvittot låg kvar på marken.

Hoppade av vagnen när jag var nästan hemma och gick in i bokaffär av samma märke, berättade som de va och fick super bra hjälp! 
Inga problem alls, Med mycket grönt blev utbytt. Super Hälsa va däremot slut - så ja fick pengarna tillbaka. 
Nöjd med en perfekt service av Akademinbokhandlen gick jag därifrån, lite mindre nöjd när ja inte hittade boken i någon anna bokaffär heller. Men hittade den på nätet nu, så den kommer i brevlådan om några dagar:) 

Får återkomma om några veckor med va ja tycker om böckerna. Har ni handlat något på bokrean?

Yes!

Min dag blev just lite bättre, fick ett trevligt samtal ifrån SAFE som meddelade att min tenta i grundteorin var godkänd!

Jag hade en bra känsla när jag skrev, men jag vågade inte inte hoppas på för mycket - så de känns otroligt bra nu!

Det är många delar kvar, men nu är i alla fall ett steg avklarat:)

Nästa steg blir det praktiska delen, vilket jag ser jätte mycket fram emot, tredje steget är att hitta ett jobb.
Det känns som de tredje är de klurigaste just nu.. sen blir de allra sista steget att skicka in en licensvideo.

Tvätta

Jag har en effektiv morgon, massa maskiner tvätt är tvättade och de första hänger på tork. Däribland Träningskläderna, ni kan väl hålla tummarna att det torkar snabbt - så hinner jag ut och springa innan jag ska möta upp min kusin i stan för lunch.

Men lunch är inte än, just nu är de frukost.
Kvarg med naturell yoghurt & en passionsfrukt. Grovt bröd med ägg & en balja te


Clow?

Klockan är närmare tre, jag borde sova för länge sen men är lite för pigg.
Evig kvällsmänniska som älskar att ligga och dra mig på morgonen - det gör att de lätt blir sena kvällar - och sena morgonar!

Ska strax göra kudden sällskap, men först en bild ifrån dagens träningspass.

Först å främst, ja missade tvättiden i helgen.
Så dagens outfit blev lite de som fanns kvar.. Å de blev färgglatt.
Snyggt, men lite väl för att ja skulle känna mig helt bekväm.


Kroppen

Igår var en sån dag när: Jag kom försent pga bilkö, söndrig kaffeautomat på jobbet, kom försent från jobbet å hann inte till HotMoJo yogan.

Det som va positivt var att ja redan på kvällen planerat in gårdagens mat.
Vilket gjorde att allt ifrån frukost, till mellanmål och lunch blev riktigt bra! (Inte varje dag de blir de i min värld)

Men okej, jag hade inga planer på att skippa träningen bara för ja missat mitt tänka pass, jag hade som tur va slängt ner skor i farten på morgonen och bestämde mig för att det fick bli en bit på crosstrainen följt av några km på löbandet.
Ja va inställd på ett ganska tufft pass, vilodag på söndag hade föregåts av en väldigt trevligt lördagskväll med goda vänner.

På vägen in i gymmet möter jag pappa som tänkt samma tanke som mig, fast i omvänd ordning. Jag är inte den som är den, så ställer mig på löpbandet. Å kroppen bara fortsätter, underbart!
7 km är långt för mig just nu, på löpband är det ännu längre:)
Så nöjd med mina 7 km insåg ja att alla crosstrainer va upptagna, men de kändes inte som hela världen och istället gick jag ner och lekte med lite trx band.

Så härligt att kroppen är en sån fantastiskt mekanism, om man behandlar den bra 95% av tiden så kan den acceptera att ha lite roligt då och då också!

Löpbands glädje

Efter en dag där de mesta gått lite fel så hamnade ja på löpbandet efter jobbet (Å varför ja gjorde de får ni veta sen) & trodde inte kroppen riktigt skulle vara med idag.
Men så fel man kan ha, 7 km på bandet! Jag som tycker 2 är tråkigt.. Lycklig efter 7 km avrundade jag med lite core och baksida ben styrka.

Nu dusch å hemgång:)


Frysta bananer

Efter att både kompisen kommit och gått, och även syrran varit här en sväng så blev de hög tid att ta tag i lite fixande inför veckan.
Ja har förberett matlådor inför jobbdagen och träningsväskan är packad:)

I fruktskålen så började bananerna se lite ledsna ut.
Jag försöker låta bli att slänga mat och blev därför glad när jag för några månader läste att man kan frysa bananer.
Så sagt och gjort, när det blir bananer över så skalar jag dom, hackar upp dom och så åker dom in i påsen i frysen.
Funkar bra att slänga ner i smothies och så får man lite fluffigare känslan när dom varit frysta.

Så bruna banener åker in i frysen, och jag slipper slänga mat:)

   


Sköna söndag

Jag hoppas ni har en bra söndag, oavsett vad ni gör.
Jag har vilodag och är ledig idag och passar på att göra absolut ingenting, många timmar i soffan och snart kommer bästa vännen hit för lite middag.

Livskvalité:)


Vattenflaskor

Det är egentligen inte så att jag behöver någon mer vattenflaska.. Ja har ganska många i skåpet.
Mina två favoriter är en casall, lila - de är nog just färgen som gör den till topp två favorit.
På spinning klasser är det en Nike flaska med ventil i toppen, så man slipper öpnna och stänga den.

Inget fel på dessa.. men nytt är alltid kul:)

Var inne och kollade i lite affärer i veckan och fastade lite för den här



För de första är den rosa, sen ska den fungera att både dricka ur "sugröret" och hålla ur. Tänker att den måste vara perfekt för spinning.. å ska ja nu ägna två helger i mars med enbart spinning så behöver ja ju absolut en ny vattenflaska. Eller? ;)

Det som faktiskt gjorde att den inte fick följa med hem redan då va priset 199:- för en vattenflaska va i värsta laget för mig.
Men eftersom ja inte kan släppa de så får ja nog ta mig tillbaka och köpa den imorgon.

Spinning

Sitter just nu med dagens andra frukost i knät, första intogs imorse innan spinningen.
Lunch hade säkert varit bättre. Men kroppen ville ha en andra frukost, och det är lördag så då får den de:)

Regnet öste ner imorse när jag gick hemifrån, och det va därför riktigt skönt att stänga in sig i spinning salen och glömma rusk vädret utanför och bara få svettas en timme.
Klass beskrivningen sa 75 min, när jag kom dit va de en vikarie och istället för 75 blev de 55.
Igår skrev jag om att det faktiskt kan bli riktigt bra trots att det inte blir som man tänkt, idag blev de tyvärr inte lika bra.
 
Instrukötren fick en tråkig start när alla kom in och frågar vad hon gör där (eftersom de inte uppdaterats varken på hemsidan eller på biljetterna) och måste dessutom berätta att hon tänk köra 55.
Jag blev besviken och va mentalt inställd på 75 min och därmed lite segare pass (om man kan säga så?) Istället blev de ett intensivt pass med massor av korta intervaller.
Inget fel alls på instruktören som verkligen gjorde det bästa av sitvationen, men dåligt av Elixia som inte nådde ut med informationen.

Men nu är det lördag och ja har hunnit med veckans sista träningspass (vila imon), sitter med massa tända ljus och äter - livet är ganska bra ändå:)

Har inte riktigt bestämt mig hur resten av dagen ska se ut, men ska börja med att hoppa ur mina träningskläder och in i duschen snart iaf!

image description

Ett år sen jag investerade i cykelskor - bästa investeringen!

Fredag kväll

Efter jobbet har ja städat upp hemma, slängt i mig en banan och tränat ett grymt spinningpass!

När man kommer dit och ser att det är en annan instruktör kan ja ibland/oftas bli lite besviken - man är ju inställd på ett viss typ av pass och så ändras de. Men så idag, annan instruktör - men även han än av favorit instruktörerna:)
Som ja dessutom inte tränar för så ofta, då det inte passar med mina jobbtider. Win.

Efter spinning följt av lite egen core styrka åkte jag hem och lagade lite middag, sen har ja ägnat kvällen i mysigaste mysbyxorna tillsammans med en (tränings)tidning och färsk mango som jag doppat i smält 70% choklad.
En alldeles perfekt fredag kväll efter hektiska veckor!


Gainomax

Efter kvällens spinning kände jag mig nästan lite skakig, (får helt och hållet skylla mig själv eftersom dagens lunch var under all kritik). Insåg att det nog skulle ta 1 1/2 h minst innan ja fått iordning middag - och råkar i samma veva gå förbi gymmets gainomax kyl.

Resten kan ni nog lista ut, det ni inte vet är att detta va min första gainomax - någonsin.
Någon gång för m å n g a år sen, när ja va runt 15 och började träna, så va de någon som sa att man inte al dricka dom. För då går man upp i vikt.
Det har suttit kvar, och jag kommer nog inte bli någon stor konsument (känns som väldigt mycket kolhydrater - men jag kanske är helt ute och cyklar?)
Men sådär någon gång ibland, när nästa mål mat är lite väl långt bort och kroppen behöver lite extra. Då kan de bli en.

Så smaken. Ja tog nya smaken cappuccino. Ganska så tjock i konsistensen och söt. Lite kaffe smak men kunde varit mer.
Nästan lite för söt, tur att de va fredag;)

Någon som brukar dricka dom, och kan tipsa om bästa smaken?


Äntligen!

Senaste dagarna har gått i 120%.

Jobb, träning, massa pluggande och så lite matlagning för att få till hyfsade matlådor.
Idag skrev jag tentan på Teorin, på min SAFE utbildning. Får vänta på resultatet men ha har lagt ganska många timmar med näsan i boken - så fingers crossed!

Så idag, tenta, jobb, handla efter jobbet - hemma efter 21, och nu njuter jag av en kväll i soffan:)

Imon ska ja ta tag i min lägenhet och naturligtvis även träna. Spinning är planen för imorgon.


Halt eller inte?

Väderprognosen sa sol och 0 gradigt, för dagen idag.
Perfekt för min inplanerade löprunda:)

Inte lika perfekt va all den is som kommit under natten, ena biten sprang jag på torr barmark med solen i ansiktet, för att nästa bit springa på is med en iskall vind som sällskap.
2,5 km blev de idag, ja hade redan innan ja gav mig ut tänkt att de får bli som de blir. Isen gjorde att de blev lite kortare, men lite snabbare.

Nu lunch å sen göra sig iordning för jobb.

Lunchen är samma som gårdagens, planering är nyckel för att ja ska äta bra. Lite tråkigt men bättre än dom nödlösningar som annars blir


Kardemumma gröt

Idag försvann tiden ifrån mig, och innan ja visste ordet av hade klockan hunnit bli närmare tio.. och jag hade inte ätit middag.
Gröt va det lättaste jag kunde komma på, sagt och gjort!

I med:
Fibergryn
Solroskärnor
Pumpafrön
Krossade linfrön
.. & kardeumma!

Fick ett infall och ville ha lite extra smak på gröten,kardemumma va de första jag kom på. Råkade överdosera det och smaken blev lite start. Men helt klart godkänt:)
Nästa gång ja känner för att få en tvist på min gröt blir de kardeumma, men i lite mindre mängd.

image description

Bilden är inte ifrån idag, men den såg precis likadan ut idag, blev ett ägg till också så kroppen fick lite protein.

Step

Efter några timmars fixande och lite mer pluggande så festade jag till de med ännu mer kärlek till hjärtat - en härlig timmes love Step! (Klassen va döpt så idag, å musiken va efter temat)

Hade ingen tröja med något hjärta på men däremot ett par örhängen


Alla ❤ dag

Jag tänker ta dagen på ordet, och ta hand lite extra om mitt hjärta idag.
Efter några timmars pluggande nu på förmiddagen tänker ja ta mig en lunch promenad i ett snöigt Göteborg


Rutiner

Safe utbildningen är avklarad, för den här gången. Idag är det tillbaka till vardageN och rutiner.

Det är lördag och ja har en jobb helg framförmig, men det är ju det som är min vardag och min rutin. Den här veckan har fått mig att inse att det är inte att jobba 8-17 (eller 9-18) som är en vardag, utan det är det man är van vid.

Kommer ni ihåg de här inlägget, det kan ni glömma. Det blev 2 morgon promenader, sen insåg ja två saker.
För de första, jag är ingen morgon människa. Så varför ska ja tvinga ut mig själv på morgon promenader när det finns så mycket annat träning som jag tycker är fantastsikt rolig och givande?
För de andra, den gamla klychan - ändra en sak i taget.
Att gå utbildning och tro att ja ska ändra saker samtidigt.. Ja som sagt en sak i taget.

Så ja ska skriva ihop lite om utbildningen och vad ja tyckte om den, antingen ikväll eller imogon.
Tills dess så ska ja återgå til min vardag, laxen som ska bli kvällen middagslåda står i ugnen och frukosten är intagen framför tvn - men en massa tända ljus i bakgruden:)


Yoghurt och kesella med egen musli blandning toppad med kokos. Till
de färspressad juice, ett ägg och en kopp te.

Äntligen

Det blir mycket teoretisk träning just nu, men nu äntligen blev de lite fysisk också:)

Hot yoga


Lördagkväll

Lördag kväll & jag pluggar muskler
Funktioner, fästen, ursprung och ja vet inte allt.
Kul men overload i hjärnan

.. Och när ja behöver en paus så läser ja blogg inlägg från Nike blast


Dag två

Dag två på safe utbildning är avklarad - korvstoppningen fortsätter!

Men det är intressant och dagarna går otroligt fort. Jag kommer trolitgivs att drömma om musklerna och deras fästen och ursprung inatt och då har vi bara tagit oss igenom halva kroppen.
Imorgon är de sista dagen med funktionell anatomi och sen ska vi gå vidare med andra saker..
Ska försöka kolla igenom papprerna ikväll en gång för att repetera dagen men huvudet är inte van vid att plugga så de känns aningen fullstoppat.

Kryper lite i benen på mig gör de också, sitta still 8 h per dag och sen hann ja inte träna idag. Vi håller på hela helgen så verkar inte få in någon träning där heller. Om de blir några grader varmare kanske ja ger mig ut och springer - men -11 som vi har i Göteborg idag är för kallt för min smak!

Smarriga smothin

Häromdagen skrev jag om att min hop plocks smothie visade sig bli inte bara god, utan riktigt god!

Sen dess har ja tänkt göra om den flera gånger men tiden har inte riktigt räckt till.
Idag när ja kom hem gjorde ja så slag i saken, den blev riktgit god denna gången med, även om ja fick lägga i lite extra jordnötssmör på slutet.

Jag blanade ca 10 frusna jordbubbar, några blåbär (kanske typ 15), 1/2 frusen banan, 1 skopa vanilj protinpulver, 1 msk jordnötssmör, lite krossade linfrön och så mjölk. (ganska mycket mjöl för att få den flytande - därav min ide att de kanske kan bli glass av de..)
Min blender får jobba lite och ja fick hjälpa den några gånger genom att va i med skeden och blanda om de som va fryst.
Det går säkert lika bra med vanlig banan, men ja har ett gång skivade i frysen och tycker de är smidigt:)

  

   

Jag är alltid på jakt efter nya smarriga smotihe recpet, vad är erat favorit recept?



Ska testa nästa gång att byta upp protinpulvret mot vanligt vaniljpulver och kesella, gillar smidigtheten med proteinpulver men gillar att ha naturligare alternativ också.

Platta köttbullar

När ja va och handlade häromdagen, så fanns det massa köttfärs med kort datum till bra pris. Så jag slog till och de va med hjälp av den nötfärsen ja skapade köttfärsåsen.
Fick med mig ett paket blandfärs också, med utgångdatum idag. Så hur trött jag än va igår efter att ha kommit hem och fått i mig middag så va de dags att ta tag i köttbulle tillverkning:)

Det här är tredje gången ja gör egna köttbullar, och ja är långt ifrån att ha hittat något favorit recept. (Mormors och farfar har alltid varit favoriter, men tyvärr är dom bägge för gamla för att kunna laga dom, så ja tänker att de är dags att börja labba fram ett eget!)

Igår åkte de när gullök, en morot, lite cayenne peppar, grönsaksfond, 2 ägg och såklart blandfärsen.

   



Orkade inte riktigt rulla massa små köttbullar så de fick bli platta köttbullar istället.
Platta köttbullar kommer från just min farfar, spenderade en hel del tid där när ja va mindre och tydligen va jag vid ett tillfälle väldigt besviken när han sa att ja skulle få köttbullar och istället tog fram pannbiffar. (som han ändå mosade åt mig.. så fråga mig inte va de spelade för roll, men ja va runt 5 år)
Han förklarade då att de va inte pannbiffar, de va bara platta köttbullar:) Å sen dess sitter de kvar.


Första dagen

Första dagen på SAFE teorin är avklarad.
Korvstoppning någon? ;)

Skämt åsido, de har varit jätte mycket information men ändå har dagen gått väldigt fort.
Det är intressant och det gör såklart det hela mycket lättare, men ändå så är det mycket som ska tas in.  Efter 8 timmar slände jag mig iväg till träningen- och gick in på en dans klass.
Skönt att tänka på något annat (eller ja, träning där med - men på ett annat sätt) Dock så va jag som bambi på hal is.. Ja eller ja hade inga problem att stå rakt. Men däremot att få ihop stegen.

Ja älskar aerobic och step och har inga problem där - men dans har ja aldrig gett en chans. En klass här och en klass där men alltid med samma känsla, att vara lite lost. Men nu ska ja ge de en chans, 1 gång i veckan 5 veckor framöver!

Ja hade en tanke på att läsa igenom dom sidorna vi gåttigenom idag,i den infromationspärm vi fick. Men ögonen går i kors och mitt huvud är mättat.

Så nu blir de sängen istället!

Imorgon bitti blir de smothie making för er som väntar på receptet.

Såg någon vart dagen tog vägen?!

Tiden flyger iväg och ja borde egentligen redan sova, för imorgon gäller de. Då sätter jag mig i skolbänken under en vecka!
Första dagen på SAFE teorin imorgon, dagen idag har gått i ett.

Va iväg och tränade på lunchen - spinning 45 min. Underbart segt pass, men den vanliga onsdag instruktören har åkt på semester och han som va stand in hade ett väldigt annorlunda upplägg. Inte sagt att de behöver vara något fel på hans, ja har tränat för hoom förut och tyckt de har varit bra. Men idag va ja inställd på något annat och därför blev de ändå lite sådär.

Hem och vände och har sen jobbat, efter jobbet tog ja tag i att handla hem lite mat. Ja jobbar i mataffär och de gör de väligt lätt att handla ganska ofta. Men nu när ja kommer ha nästan 1½ vecka ledig så har jag som mål att inte handla! Så idag fyllde jag upp de som behövdes och fyndade lite köttfärs med kort datum, som när ja kom hem har förvandlats till några portioner köttfärsåså och spagget:)

Bjuder på lite bilder från dagen

           
Klädd för spinning, i nya favorit linnet.        Lunch i farten...

        
"Stor handling" fast ja hade en del hemma så blev inte så mycket. Köttfärsås redo för frysen - guld värt för mig när planeringen inte riktigt är så välplanerat som ja önskar.. och kommer hem v r å l hungerig!

RSS 2.0